Ο κ. Ζώρζος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για το περιστατικό βίας κατά του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου και το ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου, εισπράττοντας από τον Αντιπεριφερειάρχη τη διαβεβαίωση ότι θα είναι και εκείνος παρών στις συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία, όποτε αυτές προσδιοριστούν.

 Καταδικάζοντας το περιστατικό ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε ότι " η δραματική υποστελέχωση του κρατικού μηχανισμού σε υπηρεσίες κομβικής σημασίας έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις  που  δε συνάδουν με ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό ευνομούμενο κράτος" και απαίτησε την πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης,  ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς.

 Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στον Δήμο Θήρας με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς και κρίσιμα έργα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας.

 Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο αυτοδιοικητικών διευθετήθηκε, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και η διαδικασία ίδρυσης πρατηρίου βενζίνης στη Θηρασιά ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για το συντονισμό των ενεργειών σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Θήρας, αναφορικά με τα έργα βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Σαντορίνης, προτάσσοντας την υλοποίηση της εργολαβίας που αφορά στις υδραυλικές εργασίες και ακολούθως την ασφαλτόστρωση στα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου από τη διασταύρωση του Καρτεράδου μέχρι τη Μεσαριά και από τη διασταύρωση  Μεσαριάς – Καμαρίου μέχρι και την είσοδο του αεροδρομίου.