Συνάντηση εργασίας με Βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, και το γραφείο της αρμόδια για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής Αντιπεριφερειάρχη, κα. Λίτσα Φτακλάκη, σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωβουλευτή κ. Γεώργιου Σταυρακάκη διοργανώνουν την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου συνάντηση εργασίας για τη νέα προγραμματική περίοδο.

 

Η εν λόγω συνάντησης εργασίας, η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση των τοπικών φορέων για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων αναφορικά με την πολιτική συνοχής, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων για τη διάθεση των διαθέσιμων πόρων, εντάσσεται στα πλαίσια των προγραμματισμένων επισκέψεων των Ευρωβουλευτών στα νησιά της Χάλκης και της Τήλου, όπου θα έχουν σειρά επαφών με τοπικούς φορείς. Στόχος των επισκέψεων είναι αφενός να επισκεφθούν έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από τα Διαρθρωτικά Ταμεία, αφετέρου να διαπιστώσουν τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι των νησιών.

Πέραν του κ. Σταυρακάκη, ο οποίος είναι ο 1ος Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου, στη συνάντηση εργασίας θα συμμετέχουν, από πλευράς Ευρωκοινοβουλίου, η κα. Constanze Angela KREHL, επικεφαλής των διαπραγματεύσεων για την πρόταση κανονισμού που αφορά τις κοινές διατάξεις των ευρωπαϊκών ταμείων, η κα. Maria Perez IRIGOYEN, εισηγήτρια για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, η κα. Mojca KLEVA KEKUS, εισηγήτρια για τα καινοτόμα χρηματοδοτικά μέσα στα πλαίσια του επόμενου δημοσιονομικού πλαισίου, και ο κ. Derek VAUGHAN, εισηγητής για την προετοιμασία των κρατών μελών της Ε.Ε. για την πολιτική συνοχής της νέας προγραμματικής περιόδου.

Η συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα JUPITER του ξενοδοχείου Rodos Palace και θα ξεκινήσει στις 19:30.

 

 

image_print