Η ενημέρωση και η αναλυτική εξέταση της πορείας των έργων και παρεμβάσεων, που αφορούν στο Νοσοκομείο της Ρόδου, και είναι ενταγμένες στο ΕΣΠΑ ή θα υλοποιηθούν με ίδιους πόρους της Περιφέρειας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος με τον Διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Βασίλη Παπανικόλα.

Παρουσία του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Γιάννη Λαουδίκου και του προϊσταμένου του Τμήματος Λογιστικής Διαχείρισης της Περιφέρειας Τριαντάφυλλου Καραγιάννη, έγινε συζήτηση για το Ακτινοθεραπευτικό (προϋπ. 1,5 εκατ. ευρώ), την προμήθεια του αξονικού, του στεφανιογράφου και μαστογράφου (προϋπ. 1, 5 εκατ. ευρώ), την αντικατάσταση μηχανημάτων και την εγκατάσταση συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου (και τα δύο από ίδιους πόρους της Περιφέρειας), όπως επίσης και την προμήθεια κινητής μονάδας αιμοδοσίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε το οξύμωρο, όπως το χαρακτήρισε, «να διατίθενται εκατομμύρια ευρώ για τόσης μεγάλης σημασίας παρεμβάσεις και την ίδια ώρα, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να μην επιτρέπουν στην Περιφέρεια, που έχει την οικονομική δυνατότητα, να συνδράμει το Νοσοκομείο της Ρόδου για την προμήθεια αναλώσιμων υλικών κλπ. για την καθημερινή του λειτουργία.

 

image_print