Σε συνάντηση εργασίας συμμετείχε την Τετάρτη, 9 Απριλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κα Ελευθερία Φτακλάκη, στην Σχολή Νοσηλευτικής Ρόδου με θέμα το μέλλον της σχολής, κατόπιν πρόσκλησης της Διευθύντριας, κας Λουκία Διαμαντάτου, και του Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, κ. Παναγιώτη Παπαντωνίου.

           

            Ενόψει της ανάπτυξης της αγοράς του τουρισμού τρίτης ηλικίας, αλλά και των προγραμμάτων κατ’ οίκον νοσηλείας που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 2, η συνάντηση εργασίας είχε σκοπό την αναζήτηση ευκαιριών απασχόλησης στα πλαίσια συνεργασίας με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Η κα Φτακλάκη, συνοδευόμενη από τις συνεργάτες κ.κ. Δέσποινα Μπρόκου και Μαρία Κωνστάντζου, παρουσίασε της προοπτικές αυτής της συνεργασίας μέσα από τα προγράμματα τουρισμού τρίτης ηλικίας και μέσα από την ίδρυση ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. από απόφοιτους της σχολής, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους νευραλγικούς τομείς της υγείας και της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

 

            Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την σημασία λειτουργίας της ΕΠΑ.Σ. Νοσηλευτικής Ρόδου, λέγοντας πως υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες και διέξοδοι απασχόλησης για τους νοσηλευτές, ενώ η Περιφέρεια αναγνωρίζει τις ανάγκες του τόπου μας για υπηρεσίες υγείας υψηλής ποιότητας, τις οποίες διεκδικεί συνεχώς με προτάσεις του Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, προς το αρμόδιο Υπουργείο για την αναβάθμιση της Σχολής, αντί για την ενδεχόμενη κατάργησή της, ή ακόμη και για την μετατροπή της σε ΙΕΚ που θα μπορούσε να περιέλθει στην δικαιοδοσία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.