Την αντιπεριφερειάρχη Ελ. Φτακλάκη επισκέφτηκε τη Τετάρτη ο Δήμαρχος της Σύμης Ελ. Παπακαλοδούκας, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο, όπου είχε την ευκαιρία  να παραλάβει το ψηφιακό υλικό, μετά από αίτημα που είχε κατατεθεί στην αντιπεριφερειάρχη από το Δήμο Σύμης και τους φορείς τουρισμού του νησιού. Το αίτημα αυτό αφορούσε στην 360ο μοιρών ηλεκτρονική περιήγηση του νησιού και στόχο θα έχει την διαδικτυακή προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Σύμης. 

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ζητώντας την αρωγή και τη στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου πρότεινε, την οργάνωση ενός ελληνοτουρκικού forum στη Σύμη, στο οποίο θα συμμετάσχουν δημοσιογράφοι, tour operators και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα καλεστούν και οι Υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών, ούτως ώστε το forum να λάβει τη δέουσα δημοσιότητα.

 Η αντιπεριφερειάρχης κ. Φτακλάκη δεσμεύτηκε να εισηγηθεί τη δράση αυτή στην επόμενη συνεδρίαση της τουριστικής επιτροπής με στόχο να τη στηρίξει θέτοντάς την υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και βοηθώντας στη συνδιοργάνωση.