ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

email: press@pnai.gov.gr

                                        

 16 Μαρτίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:  Συνάντηση αντιπεριφερειάρχη με το Δ.Σ.

της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου

 

 

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου συναντήθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος.

 

Με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Μανώλη Μακρή και τους συνεργάτες του, συζητήθηκαν οι τρόποι συνδρομής της περιφερειακής αρχής σε δράσεις που προγραμματίζονται από τη «Στέγη», με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου να αναγνωρίζει το σημαντικό πνευματικό της έργο, διαχρονικά, εξηγώντας παράλληλα ότι θα απαιτηθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να συγκεκριμενοποιηθεί ο προγραμματισμός των νέων δομών της Περιφέρειας.

 

Και αυτό διότι, παρά το γεγονός ότι έχουν καταργηθεί Οργανισμοί, όπως ο ΟΠΑΔ, η στήριξη των πολιτιστικών φορέων της περιοχής μας θα συνεχιστεί στο πλαίσιο όμως άλλων διαδικασιών.

Ο κ. Χατζηδιάκος ενημέρωσε τα μέλη της Διοίκησης της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ότι είναι σε εξέλιξη ο σχεδιασμός και η εξειδίκευση των πολιτιστικών δράσεων της Περιφέρειας, με αρμόδια την περιφερειακή σύμβουλο κα Τζένη Φάκκα, ενώ θα εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης και των προγραμμάτων διά βίου μάθησης και κατάρτισης, την ευθύνη των οποίων έχει η αντινομάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού.

 

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Χατζηιωάννου, που είναι μέλος του Δ.Σ. της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Ρητή ήταν η διαβεβαίωση του αντιπεριφερειάρχη ότι οι προτάσεις που θα υποβληθούν θα αξιολογηθούν όπως πάντα με κάθε σοβαρότητα, δεδομένης της μεγάλης προσφοράς του φορέα επί σαράντα περίπου χρόνια στον τόπο.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι το Δ.Σ. της «Στέγης» εξετάζει την πιθανότητα πραγματοποίησης του ετήσιου Συνεδρίου της, το 2012, στη Σύρο.

image_print