Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύμβουλο και τον Ειδικό επί Εμπορικών Θεμάτων της Πρεσβείας των Η.Π.Α κ.κ. Keith Silver (Commercial Counselor) και George Bonanos (Commercial Specialist), είχε σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

          Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην οικονομία και επιχειρηματικότητα της Σύρου και των Κυκλάδων, με σαφή εστίαση στην ανάπτυξη και προώθηση επιχειρηματικών σχέσεων και συνεργασιών.

          Ο κ. Λεονταρίτης ενημέρωσε τους  συνομιλητές του  για το παραγωγικό και οικονομικό προφίλ της Περιφέρειας, για την γεωπολιτική σημασία της περιοχής, για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται, καθώς και για την ιστορική και πολιτισμική της διαδρομή.

      Οι Εμπορικοί Σύμβουλοι της Αμερικανικής Πρεσβείας υπογράμμισαν  τη σπουδαιότητα των Κυκλάδων, ως μια δυναμική επιχειρηματικά περιοχή, με σημαντικά πλεονεκτήματα, σημειώνοντας πως στόχος  των ΗΠΑ είναι η ενδυνάμωση των διμερών εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων με την Ελλάδα.

          Σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στη Σύρο του Πρέσβη των Η.Π.Α κ. Pyatt  και των συνομιλιών που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής, τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση, ήταν η στήριξη της Κυβέρνησης των Η.Π.Α στην επενδυτική πρόταση για τη μεταβίβαση και τον εκσυγχρονισμό του Νεωρίου και για την υλοποίηση της πρότασης των Αμερικανών παραγωγών του Hollywood.

          Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος στην ισχυρή θέληση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για προσέλκυση επενδύσεων, ευχήθηκε οι προσπάθειες που έχουν επιτελεστεί έως τώρα και από τις δύο πλευρές να παράξουν ουσιαστικά, πρακτικά και αξιόλογα αποτελέσματα.

          Αμφότεροι δεσμεύθηκαν, ώστε, να υπάρξουν περαιτέρω δράσεις που θα προωθήσουν την εμπορική συνεργασία επενδυτικών πρωτοβουλιών.

        Μετά το πέρας της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων συνόδευσε την αμερικανική αντιπροσωπεία στις εγκαταστάσεις του ΝΕΩΡΙΟΥ, όπου αυτήν την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση με τα μέλη του Εργοστασιακού Σωματείου των εργαζομένων του ναυπηγείου.