Την εθιμοτυπική επίσκεψη του πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας David Lantsman, που συνοδευόταν από τη Γενικό Πρόξενο στην Ελλάδα Beverly Liouis και την πρόξενο στη Ρόδο Ράνια Κοσιώρη, δέχθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φ. Χατζηδιάκος.

Με άπταιστα Ελληνικά, ο πρέσβης δεν έκρυψε τη χαρά του που επισκέπτεται και πάλι τα νησιά μας, ενώ αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι οι αφίξεις των Άγγλων τουριστών κινήθηκαν σε σταθερά επίπεδα σε σχέση με άλλες αγορές, όπως η Γερμανική, παρά τους αρχικούς φόβους για απώλειες λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Φ. Χατζηδιάκος απέδωσε την εικόνα αυτή και στα θετικά μηνύματα από πλευράς της Αγγλικής Πρεσβείας, ότι τα νησιά μας αποτελούν έναν ελκυστικό και ασφαλή προορισμό.

Από την πλευρά του, ο Άγγλος διπλωμάτης τόνισε πως είναι ανάγκη να αναδειχθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με τον κ. Χατζηδιάκο να κάνει ειδική αναφορά στις ιδιαιτερότητες των νησιών μας και τη ξεχωριστή φυσιογνωμία του καθενός απ’ αυτά.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης ζήτησε τη συνδρομή της πρεσβείας στη διευκόλυνση ντόπιων επιχειρηματιών που εισάγουν προϊόντα από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ ο Άγγλος πρέσβης έθεσε το θέμα της συνεργασίας των δύο πλευρών στο σχεδιασμό και την προληπτική ενημέρωση των επισκεπτών μας για φυσικά φαινόμενα, όπως πυρκαγιές, σεισμούς κλπ., διαδικασία που θα ακολουθηθεί σε υπηρεσιακό επίπεδο, ανάμεσα στο Προξενείο της Ρόδου και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας.