Με εκπροσώπους της παράταξης ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ) και  τον επικεφαλή της παράταξης κ. Γιώργο Κοσμά (Μηχανολόγο Μηχανικό), συναντήθηκε ο  Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

   Στην συνάντηση συζητήθηκαν  θέματα που αφορούν την Περιφέρεια και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Oι εκπρόσωποι της παράταξης ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ ανέπτυξαν τις θέσεις τους σύμφωνα με τις οποίες  άμεση προτεραιότητα είναι οι νέοι συνάδελφοι και η πρόσβαση τους στο επάγγελμα, με βασικά κριτήρια την  ισότητα, αξιοκρατία, ποιότητα και διαφάνεια παντού.  Ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για την δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας πολεοδομικών πληροφοριών και σχεδίων με χρήση Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS on line) για το νησί της Ρόδου κατ' αρχήν, με δυνατότητα επέκτασης και στα λοιπά νησιά του Νομού Δωδεκανήσου.

          Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ο ρόλος του  ΤΕΕ Δωδεκανήσου ως «τεχνικού συμβούλου της πολιτείας» και οι παρεμβάσεις του για όλα τα αναπτυξιακά θέματα που απασχολούν το Νομό Δωδεκανήσου με κατεύθυνση την αειφορία, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Νομού.  Προς τη κατεύθυνση αυτή προτείνεται η δημιουργία παρατηρητηρίου δημοσίων έργων και μελετών εν όψει και του ΣΕΣ  (ΕΣΠΑ 2) καθώς και η δημιουργία παρατηρητηρίου δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος με κατεύθυνση τη συστηματική καταγραφή, μετεξέλιξη και βελτίωση τους σε θεσμικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο.

      Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τα μέλη της  ΔΩ.ΠΡΩ.ΜΗ  για την ενημέρωση και επεσήμανε το ότι η Περιφέρεια επιδιώκει την συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς  και τα Επιμελητήρια, ειδικά δε με το ΤΕΕ, αναφέροντας ενδεικτικά την πρόσφατή  συμβολή του και την συνεργασία με τις τεχνικές Υπηρεσίες για τις μελέτες των αντιπλημμυρικών έργων και στα θέματα προστασίας του Περιβάλλοντος.

      Στον τομέα της απασχόλησης  των νέων μηχανικών, Ο Αντιπεριφερειάρχης υπενθύμισε την προγραμματική σύμβαση με την οποία η Περιφέρεια χρηματοδοτεί με το ποσό των 50.000 Ευρώ τη μελέτη για τα κτήρια της βιομηχανικής μας κληρονομιάς καθώς και ότι έχει εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα του 2013 και 2014   την διενέργεια αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για την αναβάθμιση του Βόρειου συγκροτήματος Ρόδου, της περιοχής Κρητικών και της περιοχής Κόβα-Νέας Μαρίνας νήσου Ρόδου συνολικού προϋπολογισμού 280.000 Ευρώ, γεγονός που επιβεβαιώνει την πρόθεση της Περιφέρειας για την στήριξη του κλάδου και την καλή συνεργασία της με το ΤΕΕ.