Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος συναντήθηκε με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Νότιας  Ρόδου για δεύτερη φορά για το θέμα της υποστελέχωσης του Κέντρου Υγείας Γενναδίου και  των αγροτικών ιατρείων της περιοχής καθώς και  της έλλειψης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, αφού το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που εξυπηρετεί την περιοχή έχει έδρα τον Αρχάγγελο και μόνο στους μήνες αιχμής το καλοκαίρι τοποθετήθηκε στην Πυλώνα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υποδιοικητή της Β’ ΔΥΠΕ κ. Χαράλαμπο Πλάτση ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι την 1η Απριλίου θα μεταφερθεί η έδρα του ΕΚΑΒ στην Πυλώνα  και όσον αφορά το θέμα της στελέχωση του Κέντρου Υγείας με γιατρούς μετά τις 20 Μαΐου θα γίνει η αξιολόγηση του  προσωπικού στον Τομέα Υγείας, ώστε οι γιατροί που εργάζονταν στις πρώην μονάδες ΕΟΠΥΥ να μπορούν να τοποθετηθούν στα Κέντρα Υγείας, δίνοντας οριστική λύση.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως πρέπει να δοθεί άμεσα λύση για την στελέχωση των δομών Υγείας  όχι μόνο κατά την θερινή περίοδο που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω τουρισμού αλλά και την χειμερινή περίοδο,  διότι το θέμα της υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίζετε με ημίμετρα και πρόχειρες λύσεις, τονίζοντας  την αξία της ανθρώπινης ζωής και της αίσθησης ασφάλειας που πρέπει να παρέχετε στους μόνιμους κατοίκους