ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60510,556 φαξ: 22410. 74200

email: f.hatzidiakos@pnai.gov.gr

Αντιπεριφερειάρχης

 

                                        

                                                               Ρόδος,  23 Οκτωβρίου 2013

 

 

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εργασίες της Δ΄ Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Νυρεμβέργη με την συμμετοχή, εκ μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου.

 

Στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία έχει διάρκεια δυο ημερών, από ελληνικής πλευράς συμμετέχουν ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Κώστας Ασκούνης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Δήμαρχος Σύρου, κ. Δεκαβάλας, καθώς και περισσότεροι από 200 εκπρόσωποι τοπικών και περιφερειακών αρχών της χώρας μας, ενώ από τη Γερμανία συμμετέχουν ο Δήμαρχος Νυρεμβέργης και Πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δήμων και Πόλεων, κ. Ούλριχ Μάλυ, ο εντεταλμένος της καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική συνεργασία, κ. Χανς Γιοακίμ Φούχτελ.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε σήμερα στο θεματικό εργαστήριο, «Στρατηγικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», με το συντονισμό του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ, στο «Μετανάστευση και ένταξη στους ΟΤΑ», με το συντονισμό του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, καθώς και στο θεματικό εργαστήριο «Βέλτιστες πρακτικές συνεργασίας». Παράλληλα, ο κ. Χατζηδιάκος παρουσίασε, σε ειδική συνεδρία, το πιλοτικό τουριστικό πρόγραμμα τρίτης ηλικίας, που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο στην Ρόδο, το οποίο περιελάμβανε και τοποθετήσεις για την μετεκπαίδευση και την κατάρτιση των νέων.

 

Στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου ο Αντιπεριφερειάρχης είχε μια σειρά συναντήσεων με τον Υπουργό κ. Μιχελάκη, τον κ. Φούχτελ, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί προσωπικά για τις εξελίξεις στο θέμα του πιλοτικού προγράμματος, καθώς και με την Διευθύντρια της Τουριστικής Σχολής του Κιέλου, με την οποία συζητήθηκε η επίσπευση των διαδικασιών από το Υπουργείο Παιδείας για την έγκριση των προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ των τουριστικών σχολών της Ρόδου και του Κιέλου.

 

Σήμερα το απόγευμα ο Αντιπεριφερειάρχης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις μονάδων διαχείρισης και αξιοποίησης απορριμμάτων, καθώς και δομών ανακύκλωσης και θα ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας τους.

 

image_print