Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία των Δωδεκανησίων Φοιτητών στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου που διοργανώθηκε  το διήμερο 8 και 9 Αυγούστου από τον τομέα Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Για τέταρτη συνεχή χρονιά οι φοιτητές μας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας και στην περίοδο των διακοπών τους πρόσφεραν αίμα αποδεικνύοντας ότι οι νέοι μας αποτελούν έμπρακτο φωτεινό παράδειγμα ανθρωπιάς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο.

Επίσης με τη συνοδεία της Περιφερειακής Συμβούλου κυρίας Μουτάφη Δέσποινας που ήταν παρούσα σε όλη τη διαδικασία και της προέδρου του Συλλόγου «Ροδαυγή» κυρίας Μπούκλα Αικατερίνης επισκέφθηκαν στην Παιδιατρική Κλινική, μεταγγιζόμενο παιδί που πάσχει από Μεσογειακή αναιμία. Εκεί ενημερώθηκαν από την διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής κυρία Ντίνα Μαχαιρίδη για την σημασία της δωρεάς νωτιαίου μυελού και του τρόπου που κάποιος μπορεί να γίνει δότης και να σώσει μια ζωή.

Οι νέοι μας ευαισθητοποιημένοι και προβληματισμένοι από τις διαπιστώσεις της κυρίας Μαχαιρίδη η οποία δήλωσε, ότι στη Ρόδο υπάρχει  μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κακοήθειας στα παιδιά, αποφάσισαν να υποστηρίξουν το Σύλλογο «Ροδαυγή»  στο έργο του και συμφώνησαν με την κυρία Μουτάφη για  περαιτέρω υποστηρικτικές ενέργειες.

Η κυρία Μουτάφη απηχώντας και εκφράζοντας το σύνολο της κοινωνίας μας, ευχαρίστησε και συνεχάρη τις φοιτήτριες και τους φοιτητές για την προσφορά τους, με την ευχή να συνεχίσουν και να ενδυναμώσουν το κίνημα τους.

Επίσης ευχαρίστησε τους γιατρούς και το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του νοσοκομείου μας, ιδιαίτερα την κυρία Ειρήνη Σταυριανάκη, μέχρι πρότινος προϊσταμένη της αιμοδοσίας, η οποία αν και συνταξιοδοτήθηκε προσφέρει ακόμα τις πολύτιμες υπηρεσίες της μέσω του Ερυθρού Σταυρού και είναι πάντα παρούσα στις κοινωφελείς δράσεις της Περιφέρειας. 

 

 

image_print