“Μεταφέρω το μήνυμα από όλους γενικά τους ανθρώπους του Τουρισμού: αυτή η  διοίκηση στο Νότιο Αιγαίο, έκανε τη διαφορά”, δήλωσε ο Γρηγόρης Τάσιος

Την επίσκεψη του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρη Τάσιου, δέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Τάσιος, γνώστης του σημαντικού έργου που έχει επιτευχθεί στον τομέα του τουρισμού, στο Νότιο Αιγαίο, στην διάρκεια της θητείας του Γιώργου Χατζημάρκου, έργο που όπως και ο ίδιος τόνισε ενισχύει συνολικά τουριστική βιομηχανία της χώρας και την ελληνική οικονομία, συνεχάρη τον Περιφερειάρχη για την υποδειγματική τουριστική πολιτική που εφάρμοσε και δήλωσε βέβαιος ότι  η επιτυχημένη πορεία και συνεργασία με την ΠΟΞ να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Χατζημάρκο, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ δήλωσε:

“Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στο όμορφο νησί της Ρόδου, στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Έναν Περιφερειάρχη,  ο οποίος μας έχει εκπλήξει πραγματικά τα τελευταία 5 χρόνια, όλους τους ανθρώπους του Τουρισμού, όχι μόνο του Νοτίου Αιγαίου, αφού και εγώ, σαν Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, μπορώ να μεταφέρω το μήνυμα γενικά από όλους τους ανθρώπους του Τουρισμού.  Είστε σε μια Περιφέρεια που έχει καταφέρει πάρα πολλά την τελευταία πενταετία, όχι μόνο όσον αφορά τις αφίξεις, αλλά και τα έσοδα και όλο τον προγραμματισμό σε έργα υποδομής, σε έργα προβολής.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να συνεχίσουν τα βήματα αυτά. Να γίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ακόμη πιο δυνατή, να παραμείνει πρωταθλήτρια, όπως δείχνουν και τα στοιχεία της Τραπέζης  Ελλάδος. Πρωταθλήτρια όχι μόνο στις αφίξεις  αλλά και στα έσοδα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για όλη την Περιφέρεια, διότι το οικονομικό αποτέλεσμα είναι, στο τέλος, αυτό που μετράει.

Πιστεύουμε πραγματικά ότι η  διοίκηση αυτή έκανε τη διαφορά.  Και θα πω ακόμη, ότι  και κάποιοι άλλοι, από  άλλες περιοχές  της χώρας – και το λέω πολύ ειλικρινά –  ζηλεύουν αυτή τη δουλειά που έγινε με στρατηγική, με πλάνο, το οποίο το είδαμε σε εκθέσεις, στη μεγάλη προβολή στα social media, παντού.  Ας μην ξεχνάμε ότι το Νότιο Αιγαίο διαθέτει  παγκόσμιους προορισμούς.

Πιστεύω ότι μπορείτε άνετα να συνεχίσετε και μετά την 26η Μαΐου.

Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε για τη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, που  πιστεύω  ότι είναι δεδομένη και για τα επόμενα”.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσιο για τα εύσημα που έδωσε για την τουριστική πολιτική στο Νότιο Αιγαίο:

“Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, κύριε Πρόεδρε. Για μένα είναι εξαιρετική τιμή να σας δέχομαι εδώ. Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο, καθώς ήταν μεγάλο προνόμιο να συνεργαστώ μαζί σας, όλα αυτά τα χρόνια που προηγήθηκαν. Τα δύσκολα και κρίσιμα χρόνια της Ελλάδας  και για την πορεία του Τουρισμού,  που ήταν  και ο μοναδικός κλάδος της οικονομίας  που έμεινε όρθιος και κράτησε όρθια και την χώρα μας οικονομικά. Και αυτό οφείλεται στην πολύ σκληρή δουλειά που έγινε σε όλους τους φορείς. Εσείς ηγηθήκατε ενός πολύ δύσκολου τομέα της οικονομίας και με τιμήσατε με τη συνεργασία, που χωρίς αυτή δε θα μπορούσαμε να έχουμε σχεδιάσει, να έχουμε υλοποιήσει δράσεις, πρωτοβουλίες τέτοιες που να δώσουν τις ανάσες που είχε ανάγκη η αγορά και τελικά τις ανάσες που είχε ανάγκη η χώρα η ίδια.

Και να πω ότι ο πρωταθλητισμός είναι παρεξηγημένος στη χώρα μας, σε όλα τα επίπεδα. Από τον κλάδο που ήρθε, πιστεύω πλέον να νομιμοποιήθηκε στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ότι είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από το τέλμα στο οποίο βρεθήκαμε, σε μια πάρα πολύ κρίσιμη και επικίνδυνη καμπή.

Και κανένας δεν πρέπει να υποτιμά την ψυχή του πρωταθλητή.

Η Περιφέρεια μας, το Νότιο Αιγαίο, έχει δώσει πράγματι μεγάλες νίκες στον τουρισμό και εγώ το λέω με τον πιο καθαρό τρόπο που μπορώ να το πω: δεν είναι νίκες τις οποίες φέραμε μόνοι μας, είναι νίκες τις οποίες φέραμε μαζί, με ευρύτατες συνεννοήσεις και συνεργασίες, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία αυτή πραγματικά σας είναι υπόχρεα όλα τα νησιά μας, φυσικά και εγώ προσωπικά. Σας ευχαριστώ”.

 

 

image_print