Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Προφήτη Ηλία όπου με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση  σε πραγματικές συνθήκες που πραγματοποίησε η Εθελοντική Ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών Σαλάκου στις 25 και 26 Ιανουαρίου στον Προφήτη Ηλία της Τοπικής Κοινότητας Σαλάκου.

 

     Η άσκηση  ήταν διάρκειας  48 ωρών και περιελάμβανε:

1.      Δημιουργία και την διαμονή σε καταυλισμό.

2.      Παροχή πρώτων βοηθειών.

3.      Δασοπυρόσβεση με χρήση πυροσβεστικού οχήματος.

4.      Έρευνα, εντοπισμό και διάσωση σε ορεινή περιοχή με χρήση ανάλογου ειδικού εξοπλισμού.

5.      Έρευνα και εντοπισμό με χρήση χάρτη και πυξίδας.

6.      Νυκτερινή πορεία και ορεινή διαβίωση.

 

     Στην άσκηση συμμετείχαν οι κάτωθι φορείς :1)  Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου με επικεφαλή τον υποδιοικητή κ. Γεώργιο  Παυλή, 2) η Δασική Υπηρεσία Ρόδου , 3) ο  Διοικητής του Κλιμακίου Απολλώνων με δύο πυροσβέστες και 4) οι Εθελοντές Σαμαρείτες.

 

     Εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη την άσκηση παρακολούθησαν : ο απόστρατος Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μανώλης Χατζημιχάλης και ο υπεύθυνος της Εθελοντικής Ομάδας Απολλώνων κ. Γιάννης Τριανταφύλλου.

 

   Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη την Εθελοντική Ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών Σαλάκου για την επιτυχία ολοκλήρωσης της παραπάνω άσκησης και για τις δράσεις της Ομάδας γενικότερα, θεωρώντας την  προσφορά τους ουσιαστική και πολύτιμη και τόνισε ότι η  Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα στηρίζει και θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όλες τους τις δράσεις και προτρέπει όλες τις εθελοντικές οργανώσεις των χωριών της Ρόδου να οργανώσουν αντίστοιχες δράσεις με τη συμβολή της Περιφέρειας, ώστε μέσω και του εθελοντισμού να είμαστε έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουμε όλα τα φυσικά φαινόμενα και να προστατεύσουμε το περιβάλλον του τόπου μας. 

image_print