Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, για την πραγματοποίηση σειράς επαφών σε θέματα ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το ταξίδι του ξεκίνησε με συνάντηση που είχε με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, δέχθηκε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στην έδρα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην Νέα Υόρκη, την ημέρα όπου εκεί γιορτάστηκε το άναμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου της Ι. Αρχιεπισκοπής και μαθητές Κοινοτικών Σχολείων της Ι. Αρχιεπισκοπής έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα. 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο τα συγχαρητήρια του και την χαρά του για την ανάληψη του Αρχιεπισκοπικού θρόνου σε μια περίοδο υψηλών απαιτήσεων και προκλήσεων, μαζί με την βεβαιότητα πως ο Σεβασμιώτατος θα πετύχει, στον υψηλό ρόλο του, όλους τους στόχους που η Ορθοδοξία, ο Ελληνισμός και η Ομογένεια έχουν ανάγκη. 

Την ανάγκη να αντλήσει σήμερα η Ελλάδα δύναμη απο την πίστη της Ομογένειας και ενωμένος ο Ελληνισμός να χαράξει μια νέα πορεία εξόδου απο τα προβλήματα της σύγχρονης ιστορίας του, τόνισε ο Περιφερειάρχης, κατα την διάρκεια της συνάντησης του με τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τονίζοντας ιδιαίτερα τις καταστάσεις που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει να διαχειριστεί κατα την τρέχουσα περίοδο, καταστάσεις που απαιτούν την συνένωση των περισσοτέρων δυνάμεων και το κτίσιμο των μεγαλυτέρων δυνατών συμμαχιών. 

Την πλήρη συμπαράσταση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής εξέφρασε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας με την σειρά του ιδιαίτερα τον ρόλο που η πνευματική καθοδήγηση της Ι. Αρχιεπισκοπής διαδραματίζει στον αγώνα για πνευματική εξύψωση, δικαιοσύνη και Ειρήνη.