Τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο επισκέφθηκαν σήμερα αντιπροσωπεία γονέων που εξέφρασαν την αγωνία τους για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, μετά τις δραστικές περικοπές πόρων που επεβλήθησαν για τις κοινωνικές δομές.

Ο κ. Χατζηδιάκος άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν πολλές οικογένειες της περιοχής μας και τους ενημέρωσε αναλυτικά για τις προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τους Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που έχουν και την αρμοδιότητα, για να εξευρεθούν λύσεις.

Εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν στη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, διαβεβαιώνοντας ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν σε κεντρικό επίπεδο, με την ελπίδα κυρίως το Υπουργείο Εργασίας να πετύχει την εξασφάλιση πόρων από άλλους κωδικούς, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, επειδή το θέμα αφορά στις κοινωνικές δομές του συνόλου της χώρας, κυρίως όμως το Νότιο Αιγαίο και τη Στερεά Ελλάδα που πλήττονται περισσότερο με το σκεπτικό ότι θεωρούνται «πλούσιες» Περιφέρειες, αιτούμενο και στόχος θα πρέπει να είναι να συμφωνηθεί ένα νέο πλαίσιο που να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

 

 

image_print