Στο τελικό στάδιο βρίσκεται το πρόγραμμα αξιοποίησης αγροτικής γης στη Ρόδο, όπως διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα στη Ρόδο με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος της Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, κλιμάκιο του Υπουργείου και τοπικοί υπηρεσιακοί παράγοντες, έγινε εκτενής συζήτηση ειδικά για τις εκτάσεις του Υπουργείου σε Καλαμώνα και Βάρη (πλέον των χιλίων στρεμμάτων), όπως επίσης και μέρος του Φυτωρίου.

Μετά από αυτοψία που έγινε από τον κ. Κανελλόπουλο και τους συνεργάτες του, τονίστηκε πως πρόκειται για εκτάσεις που προσφέρονται για διάθεση και αξιοποίηση από αγρότες της Ρόδου.

«Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, στο πλαίσιο της οποίας η Περιφέρεια και ο Δήμος καταθέσαμε τις προτάσεις μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως ήδη ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας έχει ξεκινήσει έναν ευρύ διάλογο, ώστε να επιλεγούν οι καλλιέργειες στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού που θα καθιστά την περιοχή μας ανταγωνιστική σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης.

Επιτροπή θα επεξεργαστεί τις τελικές προτάσεις για την αξιοποίηση των συγκεκριμένων εκτάσεων, προτάσεις που θα τεθούν υπόψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.

 

image_print