Στο 18ο πανελλήνιο συνέδριο αιρετών γυναικών α΄ και β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης που διοργανώνεται στην Άνδρο αυτές τις μέρες, μετείχε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. Ο Περιφερειάρχης  παίρνοντας το λόγο καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ενώ ευχαρίστησε και τις γυναίκες του δικτύου που επέλεξαν το νησί της Άνδρου για να πραγματοποιηθεί το εν λόγω συνέδριο. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε εκτός των άλλων ότι η ενεργός συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του  τόπου μας αποτελεί το εφαλτήριο για τη δημιουργία μιας πιο ανθρώπινης κοινωνίας  ενώ τόνισε ότι η κοινωνία έχει ανάγκη την ενεργή συμμετοχή των γυναικών καθώς αποδεδειγμένα με την αποτελεσματικότητα που τις διακρίνει, μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας μας.

Ο Περιφερειάρχης αναγνωρίζοντας τη θετική  επίδραση  που έχει ο ρόλος των γυναικών στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «με πνεύμα ισότητας και ισονομίας ενισχύουμε από πλευράς περιφέρειας με κάθε τρόπο τη συμμετοχή των γυναικών των νησιών μας, στα κέντρα λήψης αποφάσεων ενώ παράλληλα στηρίζουμε και ενθαρρύνουμε μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση των γυναικών σε ανώτερες θέσεις της διοίκησης και των υπηρεσιών.

Τέλος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Περιφερειάρχης  τόνισε την ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας και πρακτικών διδασκόμενοι από τα λάθη του παρελθόντος αλλάζοντας πορεία έστω και τώρα, και σε αυτό μπορούν να πρωταγωνιστήσουν όλες οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις και κυρίως, οι γυναίκες.