Αυτοψία στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Αρχαγγέλου πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τους καθηγητές παλαιοβοτανικής-παλαιοντολογίας Ευάγγελο Βελιτζέλο και τον καθηγητή γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμιο Λέκκα, παρουσία του επιβλέποντα μηχανικού Θεόδωρου Μαυρίλα.

Ο Περιφερειάρχης επέμεινε στην αισθητική και λειτουργική κατασκευή του Μουσείου, κάνοντας τις σχετικές παρατηρήσεις και ζητώντας από τους κυρίους Βελιτζέλο και Λέκκα να του παραδώσουν την πρόταση για την παρουσίαση των εκθεμάτων και για την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, με την παρότρυνση, τα υλικά να είναι ντόπιας παραγωγής.

«Πρόκειται για ένα έργο ειδικού σκοπού που θα έχει πολλαπλά οφέλη για το νησί της Ρόδου, και αυτό πρέπει να το λάβουμε όλοι υπόψη μας» τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος θα ζητήσει από τον Δήμαρχο την παραχώρηση μεγαλύτερης έκτασης, ώστε να εκτίθενται μεγάλης σημασίας ογκώδη ευρήματα. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας θα συντάξουν άμεσα τη μελέτη για τον περιβάλλοντα χώρο.

 

image_print