Στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δωδ/σου κ. Φώτη Χατζηδιάκου συνήλθαν σε σύσκεψη με θέμα: «Έκφραση γνώμης επί της παράτασης ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων τουριστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες (τουριστικής περιόδου από 15 Μαρτίου  έως 15 Νοεμβρίου 2013), οι εκπρόσωποι των εργοδοτών και εργαζομένων: Νικόλαος Παπασταματίου – Εκπρόσωπος Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Σάββας Χατζησάββας – Πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Καραγιάννης – Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου και Νικόλαος Κουκούλης – Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν για το εν λόγω θέμα και το οποίο πρόκειται να συζητηθεί ενόψει της συνεδρίασης του επόμενου  Περιφερειακού Συμβουλίου.

 Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν με τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εμπορίου κ. Χ. Καραϊσαρίδη τα θέματα της επανασυγκρότησης της επιτροπής διακανονισμού των ενοικίων για τις εμπορικές μισθώσεις, της σύστασης της πειθαρχικής επιτροπής μεσιτών και της συγκρότησης των κλιμακίων ελέγχου λαϊκών αγορών και υπαιθρίου εμπορίου (Κ.ΕΛ.Α.Υ.Ε.) ενόψει της τουριστικής περιόδου.

  Τέλος, με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου διερευνήθηκαν οι δυνατότητες της καλύτερης  δυνατής συνεργασίας για την λειτουργία του νέου θεσμού Γ.Ε.Μ.Η. (Γενικού Εμπορικού Μητρώου) σε σχέση με τις ανώνυμες εταιρείες του νομού.

 

image_print