Στην Αθήνα μεταβαίνει αύριο, Τρίτη, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, προκειμένου να παραστεί στη συζήτηση ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου της αίτησης ανάκλησης που άσκησε η Περιφέρεια,  κατά της υπ’ αριθμ. 135/2017 πράξης του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά την «Παροχή υπηρεσιών Καθημερινής Διαχείρισης, Λειτουργίας και Συντήρησης έργου : Ύδρευση Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά».

Ενόψει της αυριανής συζήτησης και αναφερόμενος στο οξύ πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζει η Ρόδος, ο Περιφερειάρχης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Ρόδος αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη κατάσταση που είναι αποτέλεσμα χρόνιων αστοχιών και χρόνιας απραξίας ως προς τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των αναγκαίων λύσεων.

Αυτό το κενό ήρθαμε ως Περιφερειακή αρχή να καλύψουμε, δίνοντας μακροχρόνια λύση μέσω της ολοκλήρωσης του Φράγματος Γαδουρά, το οποίο και καταστήσαμε πλήρες και λειτουργικό σε 15 μήνες. Το 2016, το Φράγμα Γαδουρά έδωσε δωρεάν νερό στην Ρόδο. Σήμερα δεν λειτουργεί διότι έχει πέσει θύμα μιας δικαστικής περιπέτειας που αφορά στη δικαστική διαμάχη μεταξύ εργοληπτικών εταιρειών που συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό για την διαχείριση του Φράγματος.

Ούτε για μένα, ούτε για τους συνεργάτες μου είναι η ώρα της αναζήτησης ευθυνών. Για μας είναι η ώρα να λύσουμε το πρόβλημα και να δώσουμε τέλος στην αγωνία των κατοίκων και των επισκεπτών της Ρόδου. Αυτό το κάνουμε λειτουργώντας μέσα στο θεσμικό περιβάλλον, στο οποίο οφείλουμε να λειτουργούμε.

Αύριο θα βρίσκομαι στο Ελεγκτικό Συνέδριο για να υπερασπιστώ το δικαίωμα των Ροδίων στο δημόσιο αγαθό του νερού και την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει οι συνεργάτες μου, μέσα σε ένα εχθρικό περιβάλλον». 

image_print