Στο χώρο του εργοταξίου κατασκευής της νέας γέφυρας του ποταμού Μάκαρη επί της Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου, βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος

Εντός των επομένων ημερών πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας του ποταμού Μάκαρη, στο Χαράκι, επί της Ε.Ο. Ρόδου Λίνδου, η οποία κατέρρευσε από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Νοεμβρίου.

Εν όψει της έναρξης των εργασιών, ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί το σημείο όπου θα κατασκευαστεί η γέφυρα και είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της κατασκευάστριας εταιρείας. Το Περιφερειάρχη συνόδευσαν στην αυτοψία ο Προϊστάμενος του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων της ΠΝΑΙ, Γιάννης Παπαϊωάννου και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών, Νίκος Λυμπερόπουλος.

Πρόκειται για τριπλό έργο, που περιλαμβάνει τη μετατόπιση του αγωγού ύδρευσης, ο οποίος παλαιότερα είχε σχεδιασθεί και κατασκευαστεί να διέρχεται ανάμεσα στα πέδιλα της γέφυρας που κατέρρευσε, η κατασκευή μίας οδού παράλληλης με τη γέφυρα και η κατασκευή της νέας γέφυρας.

Τα έργα θα ξεκινήσουν από την κατασκευή της παράλληλης οδού.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής, από την στιγμή κατάρρευσης της γέφυρας, ήταν η ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωση των πολύπλοκων και χρονοβόρων τεχνικών και διοικητικών διαδικασιών, προκειμένου η νέα γέφυρα να κατασκευαστεί σε χρόνους ρεκόρ για έργα τέτοιας κλίμακας, ώστε η ομαλή ροή της κυκλοφορίας στον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού, να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εργολαβίας και με δεδομένο ότι πρόκειται για τριπλό έργο, η νέα γέφυρα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα εννέα μηνών, ούτως ώστε να υπάρξει πλήρης ομαλοποίηση της κυκλοφορίας πριν από την έναρξη της προσεχούς τουριστικής περιόδου.  Συνέχεια →