Τις εργασίες κατασκευής του 4ου Γενικού Λυκείου πόλεως Ρόδου στην περιοχή «Ροδοπούλα», προϋπολογισμού 3,6 εκατ. ευρώ, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι με το συγκεκριμένο έργο «ολοκληρώνεται από την Περιφέρεια ένας πρώτος δημιουργικός κύκλος στον τομέα της σχολικής στέγης στο νομό Δωδεκανήσου» με προσθήκες εκατοντάδων αιθουσών, τη συντήρηση υφιστάμενων και την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων, όπως και άλλων παρεμβάσεων. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για είκοσι τέσσερις (24) νέες σχολικές μονάδες

(7 Γυμνάσια, 1 Γενικό Λύκειο, 6 Δημοτικά και 10 Νηπιαγωγείο), προϋπολογισμού πλέον των 49.000.000 ευρώ.

Σε είκοσι δύο (22) υφιστάμενες σχολικές μονάδες έγιναν προσθήκες μεγάλου αριθμού αιθουσών, προϋπολογισμού 5.600.000 ευρώ.

Τέλος, πραγματοποιήθηκαν πενήντα (50) σχολικές παρεμβάσεις (συντηρήσεις, βελτιώσεις, εγκατάσταση θέρμανσης κλπ), προϋπολογισμού 4.300.000 ευρώ περίπου.

«Προσηλωμένοι διαχρονικά στο στόχο και την προγραμματική μας δέσμευση να επενδύουμε ουσιαστικά στην εκπαίδευση, θα συνεχίσουμε μέσα από το  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του νομού Δωδεκανήσου προς την ίδια κατεύθυνση, με ένα νέο κύκλο σημαντικών υποδομών στον τομέα της Παιδείας» τονίζει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

image_print