Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκατοντάδων ξένων τουριστών και κατοίκων της περιοχής, έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στην κεντρική πλατεία Φαληρακίου το 1ο φεστιβάλ παραδοσιακής ροδίτικης γαστρονομίας που οργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας «Μεσόγειος» με τη στήριξη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Στην αρχή της εκδήλωσης, τα τοπικά χορευτικά εργαστήρια «Rhodos Rythme»  και «Τερψιχόρη», μετέφεραν τον πολιτισμό του τόπου μας στους επισκέπτες, ενώ στη συνέχεια σεφ από έντεκα ξενοδοχεία (ElysiumResorts & Spa, Rodos Palladium, Irene Palace Hotel, Mitsis Faliraki Beach, Mitsis Alila Resort & Spa, Apollo beach hotel, Calypso hotel, Blue Sea Resort hotel, Grecottel Rhodos royal, Kallithea hotel, Kresten hotel, Cathrin hotel, Evi hotel Rhodes, Colympia beach hotel) παρουσίασαν τις παραδοσιακές σπεσιαλιτέ τους που ενθουσίασαν τους ξένους επισκέπτες οι οποίοι είχαν κατακλύσει το χώρο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η αντιπεριφερειάρχης αρμόδια για τα θέματα τουρισμού κα Ελευθερία Φτακλάκη απηύθυνε χαιρετισμό και ενθάρρυνε την πρωτοβουλία του συλλόγου, καθώς πρόκειται για το πρώτο φεστιβάλ  παραδοσιακής ροδίτικης γαστρονομίας που διεξάγεται στο νησί μας, ενώ υπογράμμισε και τη πρόθεση της να στηρίξει εμπράκτως παρόμοιες δράσεις, οι οποίες έχουν στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. 

Στο φεστιβάλ,  μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο περιφερειακός σύμβουλος, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού Μ. Δρακιού, η περιφερειακή σύμβουλος και πρόεδρος του Κ.Ε.Κ  Γ. Γεννηματάς Λ. Παπατσή, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας  Κ. Δώρος κ. α.

image_print