Στήριξη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, για την αποκατάσταση του κτιρίου διοίκησης, του κωδωνοστασίου και του περιβάλλοντος χώρου, του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού

 

Συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο, την επίσκεψη του οποίου δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Μητροπολίτης, το οποίον συνόδευαν οι συνεργάτες του, παρέδωσε στον Περιφερειάρχη την μελέτη που εκπόνησε η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, με τίτλο «Αποκατάσταση κτιρίου διοίκησης, κωδωνοστασίου και περιβάλλοντος χώρου, συγκροτήματος Ιερού Ναού Ευαγγελισμού Ρόδου».

Ο Περιφερειάρχης, όπως και σε προηγούμενες συζητήσεις είχε δεσμευθεί στον Μητροπολίτη, επανέλαβε σήμερα ότι η δέσμευση της Περιφερειακής Αρχής τηρείται στο ακέραιο. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα στηρίξει την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου τόσο στο σκέλος της χρηματοδότησης όσο και στο σκέλος της δημοπράτησης και εκτέλεσης του έργου.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος, πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης, που αναβαθμίζει και το θαλάσσιο μέτωπο, αφού μέσα από τη μελέτη αυτή, ο αύλειος χώρος του κτιρίου του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού που «βλέπει» προς τη θάλασσα, αναβαθμίζεται και γίνεται λειτουργικός.