Το νησί της Τήνου επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης προκειμένου να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης, με θέμα: «Η Θάλασσα όπως τη θυμάμαι», στο Δημοτικό Μουσείο Κώστα Τσόκλη, που πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, υπό την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κας Λυδίας Κονιόρδου.

Το μεσημέρι, ο Αντιπεριφερειάρχης, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου,  καλωσόρισε  τον κ. Παυλόπουλο στο ελικοδρόμιο του νησιού και τον συνόδευσε μαζί με εκπροσώπους τοπικών φορέων  στο Δημοτικό Μουσείο όπου τον υποδέχθηκαν ο εικαστικός Κώστας Τσόκλης και η διευθύντρια του Μουσείου κα Χρυσάνθη Κουτσουράκη.

Αναφερόμενος στη νέα θεματική έκθεση του καλλιτέχνη, ο κ. Λεονταρίτης τόνισε: "Μέσα από τα έργα του ταξιδέψαμε νοερά στις "θάλασσες της ψυχής μας". Μέσα από την εικαστική του αρτιότητα ως μεσολαβητής και δίαυλος επικοινωνίας, με άκρα ευαισθησία και σεμνότητα, με απλή μοντέρνα, αλλά και παραδοσιακή πινελιά, με απόλυτη αίσθηση της αξίας και της αξιοποίησης των χρωμάτων και της έντασης του υγρού στοιχείου που περιβάλλει τις καρδιές των νησιωτών, ο Κώστας Τσόκλης "συνομιλεί" με τη "θάλασσα" του κάθε ενός από εμάς, μέσα από τους διαφανείς χρωματισμούς που τη συνθέτουν, από την επιφάνεια μέχρι το βάθος του απέραντου μπλε, που οι Αιγαιοπελαγίτες κουβαλάμε σε όλο μας το είναι".

image_print