Στην τελετή του αγιασμού σε σχολεία της Ρόδου, και συγκεκριμένα στα σχολικά συγκροτήματα του Καζουλείου, του Βενετοκλείου, της «Καπνοβιομηχανίας» και στο  νέο σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο Παστίδας, που παραδόθηκε έγκαιρα από την Περιφέρεια, παρέστη σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, ευχόμενος στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς μια καλή και δημιουργική χρονιά, τονίζοντας στο μήνυμά του, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Στη μεγάλη προσπάθεια που και φέτος θα καταβάλλουν μαθητές και εκπαιδευτικοί, προφανώς τους συνοδεύουν οι ευχές μας, ξέρω όμως ότι αυτές ίσως να μην αρκούν. Έχουμε χρέος να είμαστε κοντά τους και να συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στο έργο τους, διασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και βεβαίως υποδομές που δικαιούνται τα παιδιά μας. Οι εκπαιδευτικοί μας, παρά τα όποια προβλήματα που σαν εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν, ας αντλήσουν δύναμη από το χαμόγελο και τον ενθουσιασμό των παιδιών.

Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς, ακόμα και ο δικός μας ρόλος δυσχεραίνει, όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να κάνουμε ό, τι περνάει από το χέρι μας ώστε το πολύτιμο αγαθό της γνώσης να το μοιραστούν όλοι οι νέοι του τόπου μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Αυτό επιδιώκουμε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την πολιτική μας απόφαση, που μας δεσμεύει διαχρονικά και σαν συνέχεια του έργου μας στη Νομαρχία Δωδεκανήσου, παραδίδοντας στην πόλη, στα χωριά και στα νησιά μας δεκάδες νέα σχολικά συγκροτήματα και ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις σε υφιστάμενες μονάδες, θέλοντας να καταδείξουμε ότι η Παιδεία, ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες εποχές δεν μπορεί να είναι, και δεν είναι πολυτέλεια.

Οι οικονομικές δυσκολίες, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, οι τεχνικές δυσκολίες, ακόμα και άλλες απρόβλεπτες παράμετροι, είναι εμπόδια που καλούμαστε να υπερπηδήσουμε καθημερινά. Όμως δεν παρεκκλίνουμε από το δρόμο που χαράξαμε, να επενδύσουμε από το περίσσευμα ή από το υστέρημά μας στην εκπαίδευση των παιδιών μας, άρα στο μέλλον τους».

image_print