Στην ψηφιακή εποχή περνούν οι Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, μέσω της  εναρμόνισής τους σε μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, από όπου θα παρέχονται  υπηρεσίες ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης στους πολίτες όλων των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ακόμη και του πιο απομακρυσμένου.

Ο  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος,  πολιτικός προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών παρουσίασε σήμερα το πρωί  την πλατφόρμα http://www.5114.syzefxis.gov.gr/  ,  η οποία ανέβηκε σήμερα για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, έτοιμη να εξυπηρετήσει το κοινό, μετά από μια περίοδο επιτυχούς δοκιμαστικής λειτουργίας, ενώ  o σύνδεσμός της (link) έχει αναρτηθεί  και στον ιστότοπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου https://www.pnai.gov.gr/

Η διαδικτυακή πλατφόρμα  που αποτελεί τον συνδετικό κρίκο όλων των υπηρεσιών που παρέχουν οι δύο Διευθύνσεις  Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας, αυτοματοποιεί τις διαδικασίες πληροφόρησης, ηλεκτρονικής ανταλλαγής δεδομένων και παροχής εγγράφων, τα οποία ο χρήστης μπορεί να «κατεβάσει» να συμπληρώσει και να υποβάλει, χωρίς να χρειαστεί να επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες, ούτε καν τηλεφωνικά. Παρέχει με τον τρόπο αυτό απομακρυσμένη πρόσβαση όλων των συναλλασσομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το σύνολο των παρεχομένων υπηρεσιών των δύο Διευθύνσεων.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος συνεχάρη τον κ. Χρήστο Μπάρδο για την  εξαιρετική δουλειά που έγινε, και που προάγει το επίπεδο εξυπηρέτησης των νησιωτών, από μια υπηρεσία όπως είναι η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, που δέχεται  μεγάλο  όγκο συναλλασσομένων πολιτών καθημερινά.  Σημείωσε ότι ήταν από τους πρώτους στόχους που είχε θέσει ο κ Μπάρδος, αναλαμβάνοντας υπό την ευθύνη του την συγκεκριμένη Διεύθυνση και για πολλούς  μήνες εργάστηκε αθόρυβα αλλά πολύ αποτελεσματικά για να τον επιτύχει.

Ο  Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Μπάρδος, από την πλευρά του δήλωσε  ότι στόχος που έχει θέσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης είναι  να επιτευχθεί ένας  νέος,  σύγχρονος τρόπος  επικοινωνίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας με τους πολίτες,  που θα εκμηδενίζει τις αποστάσεις, θα εξαλείφει  τα  γραφειοκρατικά κατάλοιπα και τις αναχρονιστικές τακτικές. Η Γενική Μεταφορών και Επικοινωνιών  έκανε την αρχή εναρμονίζοντας για πρώτη φορά τις δύο Διευθύνσεις Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,  έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι του Νοτίου Αιγαίου, ακόμη και του πιο απομακρυσμένου νησιού, να απολαμβάνουν τις ίδιες υπηρεσίες.

«Είναι η πρώτη φορά που οι δύο Διευθύνσεις εναρμονίζονται με στόχο την κοινή παροχή υπηρεσιών και είναι η πρώτη φορά που οι νησιώτες ακόμα και των πιο απομακρυσμένων νησιών έχουν την πληροφορία και την εξυπηρέτηση, χωρίς να ταλαιπωρούνται. Θέλω να ευχαριστήσω όλους του υπαλλήλους της Περιφέρειας που εργάστηκαν γι αυτό το σκοπό», δήλωσε ο κ. Μπάρδος.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα που σήμερα ξεκίνησε την λειτουργία της θα είναι δυναμική. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι  θα βελτιώνεται και θα προσαρμόζεται  συνεχώς, ενσωματώνοντας και νέες δυνατότητες, ανάλογα με τις απαιτήσεις των πολιτών – χρηστών της. 

image_print