Στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο κατέληξε η πορεία διαμαρτυρίας των μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού που τελούν υπό κατάληψη τις τελευταίες ημέρες.

Τους μαθητές υποδέχθηκε, κατ’ αρχήν, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, που επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι «οι νέοι της περιοχής μας να παραμένουν μαχητικοί, διεκδικητικοί και προοδευτικοί», θυμίζοντας ανάλογες δικές του εμπειρίες ως μαθητής και φοιτητής.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των μαθητών από όλα τα σχολεία συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου παρουσία και του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη και η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού, συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα αιτήματα της μαθητικής κοινότητας, η μη επίλυση των οποίων οδήγησε στις καταλήψεις.

Οι μαθητές έθεσαν τα γενικά και ειδικότερα, ανά σχολείο, προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά, με βασικότερα την έλλειψη βιβλίων και στοιχειώδους υλικοτεχνικής υποδομής σε κάποια σχολικά συγκροτήματα, την ασάφεια των εκπαιδευτικών αλλαγών, τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών, τα πολυάριθμα τμήματα στις σχολικές αίθουσες κλπ.

Στα αιτήματα των μαθητών κλήθηκαν, στο πλαίσιο μακράς συζήτησης, να δώσουν απαντήσεις ο δήμαρχος της Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο προϊστάμενος της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Βασίλης Καραγιάννης και ο αρμόδιος για τις σχολικές επιτροπές δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κορωναίος.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μαχαιρίδης διαβεβαίωσε τους μαθητές ότι η Περιφέρεια θα στέκεται αρωγός σε όλους τους συναρμόδιους φορείς, ώστε να επιλύονται προβλήματα και να αντιμετωπίζονται ελλείψεις στα σχολεία της περιοχής μας.

image_print