Μαθητές που φοιτούν στα σχολεία των ελληνικών κοινοτήτων του Τορόντο στον Καναδά και της Αδελαίδας στην Αυστραλία, που επισκέπτονται τη Ρόδο στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελληνόγλωσση πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη διασπορά», δέχθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος.

Τα Ελληνόπουλα που συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς τους και την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπεύθυνη για τις μαθητικές κοινότητες, κα Βασιλεία Καζούλη, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον αντιπεριφερειάρχη για το προφίλ της Δωδεκανήσου και συνολικά του Νοτίου Αιγαίου, όπως επίσης και για την ιστορία του κτιρίου όπου στεγάζεται η Περιφέρεια.

Οι καθηγητές και η κα Καζούλη αναφέρθηκαν στη σημασία του προγράμματος μέσω του οποίου και με την αξιοποίηση του θεσμού της αδελφοποίησης, έρχονται σε επαφή ελληνόφωνα σχολεία της διασποράς, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση με τα «Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία». Τα ελληνόπουλα, πολλά από τα οποία επισκέπτονταν για πρώτη φορά την Ελλάδα, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τη Ρόδο αλλά και τη χαρά που βρίσκονται στην πατρίδα των γονιών τους.

«Στην Ελλάδα της διασποράς επενδύουμε και ειδικά σε εσάς, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο της κρίσης» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, που δεν έκρυψε τη χαρά και τη συγκίνησή του συνομιλώντας με τους μαθητές και τους δασκάλους τους.

image_print