Σε υλοποίηση της απόφασης της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποίησαν χθες βράδυ, μεγάλος αριθμός κατοίκων της Σορωνής συναντήθηκαν σήμερα με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο, με επικεφαλής τον χωρικό αντιδήμαρχο Αγαπητό Πάλλα και τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Γιάννη Μαρίνο.

Στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου παρέστησαν επίσης ο εφημέριος του χωριού πατήρ Μιχαήλ Κρητικός, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Σαντορινιός, ο δημοτικός σύμβουλος Τάκης Πότσος και μέλη του Τοπικού συμβουλίου Θεολόγου και του Συλλόγου Περιβάλλοντος Σορωνής.

Ο αντιπεριφερειάρχης έγινε κοινωνός της έντονης διαμαρτυρίας των κατοίκων για τα φαινόμενα θαλάσσιας ρύπανσης στην περιοχή τους, θέτοντας ευθέως θέμα δημόσιας υγείας. Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδιάκος έκανε αναλυτική ενημέρωση για ενέργειες που έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, στο βαθμό που έχει την αρμοδιότητα, όπως και για τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν μετά από σχετικές εντολές που δόθηκαν από τις 17 Ιουλίου με τη συγκρότηση κλιμακίων.

«Το πρόβλημα θα το λύσουμε από κοινού, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας» είπε ο αντιπεριφερειάρχης, κάνοντας γνωστό ότι η Περιφέρεια είναι σε θέση να διαθέσει ειδικό μηχάνημα εκσκαφής – αίτημα που κατατέθηκε, υπό την προϋπόθεση ότι θα προηγηθεί η απαραίτητη εισαγγελική παραγγελία, και πάντα σε συνεργασία με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.

 

 

image_print