ΘΕΜΑ: Στην Περιφέρεια Γάλλοι και Ισπανοί δημοσιογράφοι – Γιάννης Μαχαιρίδης: Παράδεισος τα νησιά μας για εκατομμύρια επισκέπτες

Με μια “περιήγηση” σε κάθε ένα από τα νησιά της Δωδεκανήσου απάντησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων από την Ισπανία και τη Γαλλία που επισκέπτονται τη Ρόδο.

 Ο κ. Μαχαιρίδης περιέγραψε με τρόπο γλαφυρό τις ιδιαιτερότητες του κάθε νησιού, τις φυσικές του ομορφιές, την ιστορία και την παράδοσή του, σημειώνοντας πως όλα αυτά τα στοιχεία μαζί «συνθέτουν το δικό μας ελκυστικό τουριστικό προϊόν» που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

 «Τα νησιά είναι ένας παράδεισος για την Ευρώπη» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης, που επεσήμανε και την ποιότητα που χαρακτηρίζει τα ντόπια προϊόντα, το θαλάσσιο περιβάλλον κλπ.

 Με αυτά τα χαρακτηριστικά, τόνισε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, «έχουμε κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο στη Γαλλική αγορά και το ίδιο προσβλέπουμε και για την Ισπανική», υπογραμμίζοντας τη φιλία που συνδέει την Ελλάδα με τις δύο χώρες.

 Τέλος, ο Περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην οικονομική κρίση, με την παρατήρηση πάντως, ότι στη Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου καταγράφεται μια σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος.

 Τους Ισπανούς και Γάλλους δημοσιογράφους υποδέχθηκαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού, ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης και Άντα Καραγιάννη, ο διευθυντής του ΕΟΤ Αγαπητός Ξάνθης, ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ Μπάμπης Παλογιαννίδης, η επίτιμη πρόξενος της Ισπανίας στη Ρόδο κα Μ. Χαρίση, η υπεύθυνη του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Ρόδου Νατάσσα Βενετοκλή και εκπρόσωποι του ΕΟΤ σε Ισπανία και Γαλλία.

image_print