Η πορεία των έργων της Πάτμου που έχουν ενταχθεί ή πρόκειται άμεσα να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με τον δήμαρχο Γρηγόρη Στόικο.

Συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες που αφορούν στο νέο Γυμνάσιο της Πάτμου, καθώς θα απαιτηθεί τροποποίηση της μελέτης ώστε να εγκριθεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, παράλληλα με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στην προστατευόμενη ζώνη.

Επίσης εξετάστηκε η εξέλιξη του ΧΥΤΑ και των συνοδευτικών έργων του φράγματος, ενώ πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο που θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο αφαλάτωσης και η νέα μονάδα βιολογικού καθαρισμού.

Ο κ. Μαχαιρίδης έδωσε εντολή σε κλιμάκιο μηχανικών της Περιφέρειας να προχωρήσουν γρήγορα την τοπογραφική αποτύπωση του χώρου που θα λειτουργήσει η μονάδα αφαλάτωσης.

Τέλος, διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι η Περιφέρεια θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στον Δήμο της Πάτμου για τα έργα που έχει προγραμματίσει.

ΑΥΡΙΟ το πρωί, ο Περιφερειάρχης θα βρίσκεται στη Ρόδο όπου θα προεδρεύσει στις 12 το μεσημέρι ευρείας σύσκεψης φορέων για την προετοιμασία του Ελληνορωσικού Συνεδρίου.

Αμέσως μετά θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

image_print