Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η κοινή εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Απολλώνων  (έτος ίδρυσης 1972) και Αθλητικού Συλλόγου Απολλώνων (έτος ίδρυσης 1950).

     Μετά την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε απολογισμός των δράσεων των δύο συλλόγων και ο προγραμματισμός για το 2014.

     Μεταξύ των δράσεων :

 α) του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι : 1) το Εργαστήρι Ξυλογλυπτικής, 2) το Εργαστήρι Βυζαντινής Παραδοσιακής Μουσικής, 3) το Εργαστήρι Ψηφιδωτού, 4) το Εργαστήρι Μουσικής Προπαιδείας, 5) το Εργαστήρι Αργαλειού, 6) το Εργαστήρι Αγιογραφίας και  7) Εκμάθηση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς.

β) Του Αθλητικού Συλλόγου : 1) τα αθλήματα τοξοβολίας και 2) αντισφαίρισης, που υποστηρίζονται από το Τμήμα Αθλητισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ο οποίος με γυμναστές του Σωματείου συμβάλει ώστε να γίνει η οργάνωση Τμημάτων Μπάσκετ και  Βόλεϊ, στα γήπεδα που κατασκεύασε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

    Την πίτα έκοψαν οι :  πάτερ-Νεκτάριος, πάτερ-Κάλλιστος και πάτερ-Ηλίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας, η Πρόεδρος του ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς κ. Λίνα Παπατσή, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Απολλώννων κ. Βασίλης Πιπέρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τριανταφύλλου, η Αντιπρόεδρος από το Σπίτι της Ευρώπης κ. Χαρίτου και τα μέλη, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Βόλεϊ ΔΙΑΓΟΡΑ κ. Δημήτρης Σπανός, ο εκδότης της εφημερίδας ΓΝΩΜΗΣ κ. Δημήτρης Τσοπανάκης, το σύνολο των κατοίκων του χωριού και όλα τα μέλη των δύο Συλλόγων.