Ένας μεγάλος κύκλος επενδύσεων κλείνει άμεσα στην Κάρπαθο, με την ολοκλήρωση σημαντικών για το νησί έργων, ενταγμένων στο νομαρχιακό πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού δέκα εννέα εκατομμυρίων ευρώ (19.000.000).

Κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε χθες και σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης με τον δήμαρχο Καρπάθου Μιχάλη Χανιώτη και στελέχη της δημοτικής αρχής, διαπιστώθηκε η θετική πορεία πολλών έργων υποδομής στο νησί, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση και για την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Επί τάπητος τέθηκαν το Πολυδύναμο Ιατρείο και το «μικρό Νοσοκομείο» του νησιού, για το οποίο η δημοτική αρχή απέσπασε τη διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να προταθεί προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Όπως και στα υπόλοιπα νησιά που περιόδευσε, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης έδωσε έμφαση στα περιβαλλοντικού χαρακτήρα έργα (πχ αποχέτευση), καθώς και για τη δημοτική αρχή της Καρπάθου αποτελεί πρώτη προτεραιότητα ο Βιολογικός Καθαρισμός και η διάθεση των λημμάτων.

Σε ότι αφορά στους ΧΑΔΑ του νησιού, έχει ήδη δρομολογηθεί τεχνική συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου.

Ο Περιφερειάρχης, κατά τη διήμερη περιοδεία του επισκέφθηκε οικισμούς της Καρπάθου και συνομίλησε με τους απλούς κατοίκους του νησιού.

Τέλος, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης συμμετείχε δεύτερο επίσημο εορτασμό της Ναυμαχίας της Καρπάθου που διεξήγαγε νικηφόρα απέναντι στον Οθωμανικό Σουλτανικό Στόλο στα νερά του νησιού το 1788 ο Λάμπρος Κατσώνης.

Η εκδήλωση έγινε στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Διαφανίου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Καρπάθου.

image_print