Την Κάρπαθο επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη, προκειμένου να συμμετάσχει στο Διαφάνι στην ημερίδα  που διοργάνωσε η υπό σύσταση κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση γυναικών Διαφανίου-Ολύμπου Καρπάθου «Η Ολυμπίτισσα»

 

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης, ο γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου Ν. Αιγαίου  Γιώργος Ζωγραφίδης, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος  του  ΚΟΠΑΠ Γιώργος Χατζηκουτσός, ο ειδικός σύμβουλος του Περιφερειάρχη Κωστής Τσαμπανάκης, η επιστημονική συνεργάτης για θέματα κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων (ΚοιΝ.Σ.ΕΠ) Μαρία Κωστάντζου και ενδιαφερόμενοι από το Διαφάνι και την Όλυμπο.

 

Στο χαιρετισμό της, η κ. Φτακλάκη ανέπτυξε τις θέσεις της περιφέρειας για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις και δεσμεύτηκε να εντάξει και την Κάρπαθο στο πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το πανεπιστήμιο Αιγαίου για την «ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των νησιών μας και τη διασύνδεση με την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας», πρόγραμμα το οποίο θα συμβάλλει στη δημιουργία προϊόντων βασισμένων στην πολιτιστική κληρονομιά της Ολύμπου.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Κάρπαθο, η αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε την  Τρίτη 23 Ιουλίου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καρπάθου μετά από πρόσκληση του Δήμαρχου, κατά τη διάρκεια της οποίας η κα Φτακλάκη είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα έργα που εκτελεί η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στο νησί με ίδιους πόρους, καθώς και στα ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ, όπως είναι το νοσοκομείο της Καρπάθου, έργο πνοής για το νησί. Επιπλέον,  παρουσίασε τις δράσεις  της Διεύθυνσης