Την Κάλυμνο επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε νησιά του βορείου συγκροτήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας που είχε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφερειακής ενότητας Καλύμνου, παρουσία του εντεταλμένου συμβούλου Κώστα Σταυλά, εξετάστηκε η πορεία των έργων που εκτελούνται στο νησί από την Περιφέρεια και διαπιστώθηκε ότι αυτά έχουν ολοκληρωθεί σε ένα ποσοστό της τάξεως του 85%.

Στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν συνολικά το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όπως και η πρόταση της δημοτικής αρχής για μεταφορά έργων στον τομέα της απασχόλησης, κυρίαρχο ζητούμενο για την κοινωνία της Καλύμνου. Η κατασκευή έργων με αυτεπιστασία, όπως τονίστηκε, μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης το Νικηφόρειο Λύκειο Καλύμνου όπου ολοκληρώθηκε το έργο επέκτασης και προσθήκης σύγχρονων αιθουσών διδασκαλίας και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, της μεγαλύτερης στο νησί. Το έργο ήταν προϋπολογισμού 830.000 ευρώ.

Αύριο (Σάββατο) ο κ. Γ. Μαχαιρίδης θα βρίσκεται στη Λέρο όπου θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο και την Κυριακή θα επιστρέψει στην Κάλυμνο προκειμένου να συμμετάσχει στον εορτασμό της μάχης του Γέροντα.

image_print