Στην Κάλυμνο μετέβη την Πέμπτη 6 ΦΕΒ 2014 ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Αντώνης ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ για να συναντηθεί με αλιείς, παραγωγούς και φορείς του νησιού για θέματα της αρμοδιότητάς του.

 

Επισκέφθηκε την ιχθυόσκαλα, προκειμένου να δει την πρόοδο των εργασιών δημιουργίας προτύπου εργαστηρίου επεξεργασίας και τυποποίησης πελαγικών,  παρεμπιπτόντων και απορριπτόμενων ιχθύων, που δημιουργείται  χάρη στην εξαίρετη πρωτοβουλία του Περιφερειακού Συμβούλου και προέδρου της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (Κοιν.Σ.Επ) ‘’Παναγία Υπαπαντή’’,  Γιώργου ΚΑΤΣΟΤΟΥΡΧΗ

 

Το συγκεκριμένο εργαστήριο – τυποποιητήριο στη Κάλυμνο, πέραν της παραγωγής του και της απασχόλησης σημαντικού αριθμού συζυγών αλιέων του νησιού,   θα αποτελέσει και Περιφερειακό Κέντρο Εκπαίδευσης αλιέων του Νοτίου Αιγαίου  που επιθυμούν να εκπαιδευτούν στην επεξεργασία, μεταποίηση και τυποποίηση ψαριών.

 

Επίσης συναντήθηκε και συνεργάστηκε με το συνάδελφο του Ε.Π.Σ. Καλύμνου Κώστα ΣΤΑΥΛΑ , για θέματα της νησιών της επαρχίας, ενώ το βράδυ παρέστη στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της Καλύμνου και στελέχη της δημοτικής αρχής.

 

Την Παρασκευή 7 ΦΕΒ,   συνοδευόμενος από τον Ε.Π.Σ,  μετέβησαν στον Βαθύ,  όπου στην περιοχή “Στημένια” επισκέφθηκαν το πτηνοτροφείο του Γιάννη ΛΑΜΠΟΥ καθώς και το εργαστήριο τυποποίησης μελιού του Γιάννη ΓΑΒΑΛΑ.

 

Σε συναντήσεις που είχε με Αλιείς, Γεωργούς και Κτηνοτρόφους ζήτησε να μελετήσουν και να ενημερωθούν για το περιφερειακό σχέδιο αγροτικής ανάπτυξης και αλιείας που τους έχει αποσταλεί, προκείμενου στη  διαβούλευση που θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες να καταθέσουν τις ιδέες και τις θέσεις τους για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στο νησί τους.