Στην Κάλυμνο βρίσκεται από την Δευτέρα ο Αντιπεριφερειαρχης Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, για σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και συλλόγους, καθώς και για επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες του νησιού.

Την Δευτέρα ο κ. Ζαννετίδης παρέστη στα εγκαίνια του Κέντρου Μελισσοκομίας Δωδεκανήσου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλύμνου κ. Παΐσιος, παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Θυμαρίσιου Μελιού Επαρχίας Καλύμνου «Θυμαρίτης», κ. Γιάννη Γαβαλά, ο οποίος είναι υπεύθυνος του προγράμματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε και στην γιορτή μελιού που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Καλύμνου και τον Σύλλογο «Θυμαρίτης»,  επ’ ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Μελισσοκομίας.

Σήμερα Τρίτη, ο κ. Ζαννετίδης , στο Δημαρχείο Καλύμνου,  είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο  κ. Γιάννη Γαλουζή, παρουσία του Επάρχου Καλύμνου   κ. Γιάννη Θεμέλαρου και των αντιδημάρχων, για θέματα αρμοδιότητας του Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα που έχει το νησί.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιχθυόσκαλα Καλύμνου και συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας  κ. Γιώργο Κατσοτούρχη, καθώς και επίσκεψη στα σφαγεία του νησιού.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του δεύτερου συλλόγου μελισσοκόμων στην Κάλυμνο, του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Καλύμνου ΜΕΛΚΑΛ, κ. Κωνσταντίνο Κουρσιώτη.

Όπως τόνισε ο κ. Ζαννετίδης στην διάρκεια των επαφών του με τους εκπροσώπους των μελισσοκόμων της Καλύμνου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει έμφαση και εξετάζει την δυνατότητα να κατοχυρωθεί το μέλι Καλύμνου ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης, λόγω της μοναδικότητας και της υψηλής διατροφικής αξίας του, αναγνωρισμένης  τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, το μέλι της Καλύμνου παρουσιάζει υψηλότατη περιεκτικότητα σε θυμάρι, σε ποσοστό που αγγίζει το 97%, γεγονός που το καθιστά μοναδικό στο είδος του.

Ο κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης συνεχίζει σήμερα και αύριο τις επαφές του με συλλόγους της Καλύμνου και τις επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες του νησιού. 

image_print