Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου παρευρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουλίου στο Rodos Park. Στη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν τα μέλη της ένωσης ενώ προσκεκλημένοι ήταν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.), Γ.  Ρέτσος, ο πρόεδρος της Εν. Ξεν. Κω, Μ. Χατζημιχαήλ, ο πρόεδρος τη Εν. Ξεν. Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σ. Γαλιατσάτος ο οποίος εξήρε το έργο της Περιφέρειας και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ Ρόδου Θ. Χατζηγεωργίου όπου και βραβεύτηκε για τη διάκριση που απέσπασε πρόσφατα ο σύνδεσμος.

Ο πρόεδρος της Ε.Ξ.Ρ.  Α. Καμπουράκης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους μίλησε για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ε.Ξ.Ρ. ενώ τόνισε το γεγονός ότι μέσα από μια σχεδιασμένη συνεκτική στρατηγική αναδείχθηκε η ενότητα και η συλλογικότητα του κλάδου και αυτό αποτέλεσε μια σπουδαία κατάκτηση καθώς όπως ανέφερε, οι νέες εποχές επιτάσσουν συλλογικότητα στη στράτευση. Και  ο κ. Ρέτσος όμως κινήθηκε στα ίδια μήκη κύματος ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ο Σ.Ε.Τ.Ε., ο Ξ.Ε.Ε. και ο Π.Ο.Ξ.  λειτουργούν συλλογικά και ενωτικά.

Η κα Φτακλάκη παίρνοντας το λόγο τόνισε την ανάγκη για θεσμικές αλλαγές αλλά και αλλαγές στο τρόπο αντιμετώπισης του τουριστικού μας προϊόντος ενώ ανέφερε ότι πέρα από την ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού είναι απαραίτητη μια διαδικασία αυτονόμησης του προορισμού. «Πρόθεση να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης για τον τουρισμό καθώς αυτός, αποτελεί τη κορωνίδα της αναπτυξιακής μας πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά η κα Φτακλάκη, ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η περιφέρεια στηρίζει τους φορείς και την Ε.Ξ.Ρ. γιατί μέσα από συντονισμένες προσπάθειες, συνέργειες και συνεργασίες μπορούν να κατακτηθούν πολλαπλά οφέλη σε σχέση με το τουριστικό μας προϊόν.

Τελειώνοντας τον χαιρετισμό της, η αντιπεριφερειάρχης παρέλαβε τιμητική πλακέτα, εκ μέρους της Ε.Ξ.Ρ. από το Αντιπρόεδρο της ένωσης Α. Σουλούνια.  

image_print