Τη Horeca επισκέφτηκε η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Φτακλάκη την Παρασκευή, συμμετέχοντας και στα εγκαίνια της έκθεσης που έγιναν την ίδια ημέρα παρουσία της Υπουργού Όλ. Κεφαλογιάννη. Στον εκθεσιακό χώρο του MetropolitanExpoέλαβαν χώρα ανεξάρτητες εκδηλώσεις  στις οποίες η  κ.Φτακλάκη μετείχε έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των νησιών μας και παράγοντες του τουριστικού κλάδου. 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την  εκδήλωση του  ΣΕΤΕ στα πλαίσια της καμπάνιας για το  έργο «Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού» αλλά και με το Ελληνικό πρωινό της Νάξου σε συνεργασία με την Εν. Ξ. Νάξου, εκδηλώσεις στις οποίεςπαρευρέθηκε η αντιπεριφερειάρχηςμετά από σχετικό κάλεσμα.Να σημειωθεί ότι το ελληνικό πρωινό είναι μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) και επικεντρώνεται στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης. 

Τέσσερα νησιά της Περιφέρειας η Ρόδος, η Νάξος, η Σαντορίνη και η Κως παρουσίασαν τα πρωινά τους σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδωνπραγματοποιώντας ξεχωριστές εκδηλώσεις και προβάλλοντας με αυτό το τρόπο τα τοπικά τους προϊόντα και τη τοπική τους κουζίνα.

Το πρωί του Σαββάτου παρουσιάστηκε το ροδίτικο πρωινόεκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ως ομιλητές οι αντιπρόεδροι της Έν. Ξ.Ρόδου κ. Ά. Σολούνιας και η κ. Α. Καραγιάννη. Στην εκδήλωση αυτή η οποία ήταν μιαπρωτοβουλία της ‘Εν. Ξ. Ρόδου σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων η αντιπεριφερειάρχηςαπηύθηνε ένα σύντομο χαιρετισμό  αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η γαστρονομία αποτελεί την πρέσβειρα των νησιών μας καθώς σηματοδοτεί τη παράδοση, τη κουλτούρα, την ιστορία και τη γνώση μας». 

Αξίζει να αναφερθεί ότι στα πλαίσια της έκθεσης της Horecaη κ.Φτακλάκηείχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας (ΟΑΕ) κ. Μ. Καρούμπα και ναενημερωθεί για την επιτυχή διεκδίκηση της Ομοσπονδίας καθώς το παγκόσμιο συνέδριο γαστρονομίας θα διεξαχθεί στη χώρα μας το 2016. Μάλιστα η αντιπεριφερειάρχηςσυζήτησε το ενδεχόμενο κάποιες από τις εκδηλώσεις του συνεδρίου να φιλοξενηθούν από τη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Η κ.Φτακλάκη ενημερώθηκε επίσης, από τον κ. Καρούμπα ότι τον Απρίλιο, στο ελληνικό κοινοβούλιο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην οποία θα παρουσιαστεί η ελληνική γαστρονομία στους ευρωβουλευτές. Εκδήλωση στην οποία η κα Φτακλάκη ζήτησε να μετέχει και η Περιφέρεια  καθώς θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.

Το πρωί της Κυριακής η κ.Φτακλάκη μετά από πρόσκληση της Υπουργού Τουρισμού, κ. Ό. Κεφαλογιάννη και του Πρόεδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γ. Τσακίρη θα παρευρεθεί στο Ελληνο-Ρωσικό Τουριστικό Forum με τίτλο: «Κτίζοντας στρατηγικές συμμαχίες στον τουρισμό». Το forumαυτόθα διεξαχθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα μετέχουν ως ομιλητές μεταξύ άλλων οΔήμαρχος Αθήνας κ. Γ. Καμίνης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, ο Ρώσος Πρέσβης κ. Vladimir I. Chkhikvishvili, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Κούρκουλας και ο Αντιπρόεδρος της  AegeanAirlines κ. Ε. Βασιλάκης.