ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

 

Ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 12/10/2013 η διεθνής τουριστική έκθεση INWETEX στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για μια ακόμη φορά έδωσε ένα δυναμικό παρόν, φιλοξενώντας στο περίπτερό της τα νησιά της Ρόδου, της Σαντορίνης, της Κω, της Μήλου και της Άνδρου. Την διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκπροσώπησε το στέλεχος του τμήματος Τουρισμού Κυκλάδων, κύριος Δημήτρης Πασχαλίδης όπου ήταν και υπεύθυνος για τα περίπτερα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.  

Οι εκπρόσωποι των νησιών είχαν συναντήσεις με τουριστικούς επαγγελματίες της Ρωσίας, ανταλλάσσοντας απόψεις για τις νέες προοπτικές που μόνο αισιοδοξία μπορούν να προκαλέσουν όσον αφορά στην ολοένα και αυξανόμενη τουριστική ροή των Ρώσων επισκεπτών στους προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου.

Σε συνδυασμό με την καθιερωμένη συμμετοχή της ΠΝΑΙ στην έκθεση MITT της Μόσχας κάθε χρόνο, η συγκεκριμένη έκθεση, έρχεται επικουρικά στην εδραίωση της προβολής των σχετικά «άγνωστων» ακόμα, για τη Ρωσική αγορά νησιών.

«Μια ακόμη απόδειξη της επιτατικής πολιτικής, όσον αφορά στην προβολή των νησιών μας ήταν η συμμετοχή μας στην εν λόγω έκθεση, από την οποία ευελπιστούμε να αδράξουμε το μέγιστο δυνατό των ωφελειών που προκύπτουν τόσο για τους τουριστικούς επαγγελματίες των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, όσο και για το σύνολο της κοινωνίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου», δήλωσε χαρακτηριστικά η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΝΑΙ, κυρία Ελευθερία Φτακλάκη.