Την Χάλκη επισκέφθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κα Ελευθερία Φτακλάκη, την Πέμπτη, 10 Απριλίου, στα πλαίσια επαφών με τον Δήμο Χάλκης και τους τοπικούς φορείς. Στις συναντήσεις που συμμετείχε και η υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Νότιο Αιγαίο, Αρχιπέλαγος Δημιουργίας, κα Μιράντα Χατζηκωνσταντίνου, η Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Δήμαρχο, κ. Μιχάλη Πατρό, και τους φορείς του νησιού για το ΕΣΠΑ 2, καθώς και για την πορεία της αίτησης του Δήμου Χάλκης προς την Περιφέρεια για την διοργάνωση φεστιβάλ γαστρονομίας και για την θεματική επένδυση του προφίλ του νησιού με άξονα την ζωοφιλία, η οποία έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Τουρισμού.

 

Σύμφωνα με την κα Φτακλάκη, η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος  ανά νησί, αποτελούν προϋπόθεση για την συνολική αναβάθμιση της τουριστικής μας βιομηχανίας και πρέπει να υλοποιούνται με εξωστρεφείς και στοχευμένες δράσεις. Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, σύμφωνα με τον Στρατηγικό της Σχεδιασμό, έχει αναπτύξει και εξελίσσει συνεχώς μεθόδους προώθησης εναλλακτικού τουρισμού στα νησιά μας, και οι δράσεις της θα ενταθούν κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο, όπως επιβάλλουν οι ανάγκες διεύρυνσης τόσο της τουριστικής μας αγοράς, όσο και της τουριστικής περιόδου.

 

Ο κ. Πατρός ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για την ενημέρωση και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επωφελή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, και για τα έργα και τις αλλαγές που αυτή έχει επιφέρει στο νησί. Με την στήριξη του Περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, έχουν επιλυθεί τα σοβαρά προβλήματα της αφαλάτωσης και των λυμάτων στο νησί, και πλέον είναι δυνατό να αναπτυχθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα του τουρισμού με καλύτερες προϋποθέσεις. Τέλος, η κα Φτακλάκη συζήτησε με τους τοπικούς φορείς τον προγραμματισμό για την ανάπτυξη του οικολογικού τουρισμού στα πλαίσια της δημιουργίας ταυτότητας προορισμού για την Χάλκη.

image_print