Την  Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής της Ρόδου, επισκέφθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην Έκθεση που φέτος συμπληρώνει 53 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας, με τη συμμετοχή δεκάδων εκθετών, ο Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής, Τσαμπίκο Ποδιώτη, πλαισιωμένος από τους Αντιπεριφερειάρχες Φιλήμονα Ζαννετίδη και Θωμά Σωτρίλλη,  και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Χρήστο Ευστρατίου, Νίκο Νικολή, Χρήστο Μπάρδο, Χαρούλα Γιασιράνη και Δημήτρη Τσοπανάκη.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της πολιτικής ανάδειξης και προώθησης των τοπικών της προϊόντων, μέσα από το περίπτερό της, έδωσε για μία ακόμα φορά την ευκαιρία της αποτελεσματικής προβολής και προώθησης των εξαιρετικών προϊόντων του Νοτίου Αιγαίου. Οι εκθέτες έχουν τη δυνατότητα επίδειξης, επί τόπου πώλησης, αλλά και δυναμικής προώθησης των προϊόντων τους σε εμπορικούς αντιπροσώπους – επιχειρηματίες χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

Ο Περιφερειάρχης  επισκέφθηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συνομίλησε με τους παραγωγούς που φιλοξενεί.   Σε δήλωσή του ανέφερε τα εξής:

«Ένας μεγάλος αριθμός τοπικών παραγωγών μας, έχει και φέτος την ευκαιρία να παρουσιάσει τα προϊόντα του, στους χώρους που εξασφάλισε  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Έκθεση Κρεμαστής. Έχοντας μια σταθερή πολιτική ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, μέσα από μια μεγάλη σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, στις οποίες οι εκθέσεις έχουν ιδιαίτερο ρόλο, συνεχίζουμε να κάνουμε πολιτική με ουσία και περιεχόμενο. Για την Έκθεση Κρεμαστής ειδικά, η συνεργασία της Περιφέρειας με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, αύξησε σημαντικά τον αριθμό των παραγωγών αλλά και την γκάμα των προϊόντων που παρουσιάζονται σε αυτήν».

Η Έκθεση της Κρεμαστής, από το 1965, οπότε ιδρύθηκε, αποτελεί όχι μόνο έναν εμπορικό θεσμό αλλά ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό γεγονός. Την Έκθεση στηρίζει ενεργά η Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου. Μέσα από την συνεχή αναβάθμισή της,  στόχος της Περιφερειακής Αρχής, είναι να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό εκθετών, να αποτελέσει  τον εκθεσιακό θεσμό που θα ξεφεύγει από τα στενά τοπικά όρια, θα ανταποκρίνεται στα σύγχρονα μοντέλα ανάλογων διοργανώσεων και θα απηχεί την φιλοσοφία της Περιφέρειας πάνω στον μεγάλο στρατηγικό στόχο της ενίσχυσης και της εσωστρέφειας της τοπικής πρωτογενούς παραγωγής και  μεταποίησης, της στήριξης της μικρής τοπικής βιοτεχνίας, της αγροτικής οικονομίας και της χειροτεχνία, της ανάδειξης και προβολής των  παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, προκειμένου να οδηγηθούν σε νέες αγορές και να διασυνδεθούν με την μεγάλη βιομηχανία του τουρισμού.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 23 Αυγούστου.

 

 

image_print