Στην  έκθεση Γελοιογραφίας, με θέμα  "ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ"που διοργανώθηκε από τον Δήμο Θήρας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΣΤΙΑ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΣΤΗΣ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη", συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη το απόγευμα της Τρίτης, συνοδευόμενη από τον εντεταλμένο  περιφερειακό σύμβουλο  Θήρας κ. Ηλία Μάϊνα

Τα εγκαίνια της διεθνής έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τηνκα Φτακλάκηη οποία απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό,εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξή της στη πρωτοβουλία του Δήμου Θήρας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”. Στα εγκαίνια συμμετείχε η ερευνήτρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κα Κυριακή Χρυσού-Καρατζά,  όπου πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Φωτιές του Πάσχα στην Σαντορίνη» ενώ σύντομες ομιλίες δόθηκαν καιαπό το Δήμαρχο Θήρας κ. Αναστάσιο-Νικόλαο Ζώρζο, τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της κριτικής επιτροπής της έκθεσης κ. ΧριστόφοροΑσιμή και τον Πρόεδρο της ΕΣΤΙΑΣ κ. Μάκη Ζώρζο.Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση αυτή  συμμετέχουν 69 Γελοιογράφοι, με περισσότερα από 120 σκίτσααπό 19 συνολικά χώρες.

Η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Φτακλάκη τις επόμενες ημέρες θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τη Φολέγανδρο, τη Σίκινο, την  Ίο, τη Θηρασιά και την Ανάφη στα πλαίσια της συνεργασίας της Περιφέρειας με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους συλλογικούς τουριστικούς φορείς αλλά και τη παρουσίαση της στρατηγικής της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τον Τουρισμό και του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της Τουριστικής Προβολής για το 2013-2014.

 

 

 

image_print