Συνάντηση με αντιπροσωπεία εκλεγμένων βουλευτών ελληνικής καταγωγής σε χώρες του εξωτερικού, όλοι μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ), που βρίσκοναται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα, είχε σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τους Πήτερ Κατσαμπάνη,  βουλευτή Δυτικής Αυστραλίας   και πρόεδρο της ΠΑΔΕΕ, Λεωνίδα Ραπτάκη, Γερουσιαστή της Πολιτείας του Ροντ Άιλαντ των ΗΠΑ και αντιπρόεδρο της ΠΑΔΕΕ,  Τζον Πανταζόπουλο, πρώην υπουργό Τουρισμού της Αυστραλίας  και  Γενικό Γραμματέαα  ΠΑΔΕΕ,   Στέφαν Πάππας, Γερουσιαστή της Πολιτείας του  Wyoming των ΗΠΑ και Βαγγέλη Πίτερ Χαριτάτο,  αναπληρωτή υπουργό Γεωργίας και Υδάτων στη Ζιμπάμπουε.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση αυτή και  χαρακτήρισε τους ομογενείς βουλευτές πολύτιμο κεφάλαιο για την Ελλάδα, για τον αγώνα που δίνουν υπέρ των θέσεων της χώρας μας  στο εξωτερικό, πολύ περισσότερο στη σημερινή συγκυρία των συνεχών προκλήσεων, κατά την οποία ο ελληνισμός, όπου γης, πρέπει να είναι ενωμένος για να μπορεί να υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας. Ο κ. Χατζημάρκος κάλεσε τους εκπροσώπους της ΠΑΔΕΕ να οργανώσουν στην Ρόδο την επόμενη συνάντηση της  Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού, πρόταση την οποίαν αποδέχτηκαν με πολύ μεγάλη χαρά.

Η συνάντηση θα γίνει το πρώτο 15θήμερο του προσεχούς Ιουλίου, ενώ η ακριβής ημερομηνία θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί εντός των επομένων μηνών.

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση του Ελληνισμού (ΠΑΔΕΕ) είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που εκπροσωπεί όλους τους  Έλληνες στην καταγωγή εκλεγμένους σε κοινοβούλια μη ελληνόφωνων χωρών.

Δημιουργήθηκε άτυπα τον Αύγουστο του 1996 στην Αθήνα από μια αντιπροσωπεία εκλεγμένων βουλευτών ελληνικής καταγωγής σε μη-Ελληνόφωνες χώρες από όλο τον κόσμο. Όμως, νομική υπόσταση ως σωματείο απέκτησε μόλις τον Ιούνιο του 2005. Τότε ιδρύθηκε επίσημα και έλαβε την επωνυμία «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΠΑΔΕΕ)».

Σήμερα έχει περίπου 170 εβδομήντα μέλη εκλεγμένα σε νομοθετικά σώματα και κοινοβούλια σε 24 χώρες ανά τον κόσμο.

 

image_print