Με τον δήμαρχο της Λέρου Μιχάλη Κόλλια, στελέχη της δημοτικής αρχής και υπηρεσιακούς παράγοντες συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε νησιά του νομού.

Κατά την ευρεία σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την κρισιμότητα της περιόδου που διανύουμε, καθώς θα πρέπει να αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν για ωρίμανση και ένταξη έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ειδικότερα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε έργα περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως ο ΧΥΤΑ, η μονάδα αφαλάτωσης και η επιτάχυνση της μελέτης αποκατάστασής του ΧΑΔΑ, με τον κ. Μαχαιρίδη να επισείει τον  κίνδυνο αυστηρών κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τη δημοτική αρχή της Λέρου να αξιολογηθεί και να αξιοποιηθεί η μελέτη ανάπτυξης του νησιού, συνολικά, και ειδικότερα της λειτουργίας του Θεραπευτηρίου.

Επισημάνθηκε επίσης ως προτεραιότητα η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, με απώτερο σκοπό και στόχο την αυτάρκεια του νησιού σε προϊόντα, παράλληλα με την πιστοποίησή τους.

Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκε η προοπτική αναζήτησης και επιλογή σημείων στη Λέρο για τη δημιουργία Κέντρου Διαχείμασης Σκαφών Ανασκαφής και άλλων συναφών υποδομών, απαραίτητων για το νησί.

Τέλος, για τον τομέα της αλιείας, τονίστηκε πως πρέπει να ιδωθεί με μεγάλη σοβαρότητα, με την αξιοποίηση και των ιχθυοκαλλιεργειών.

«Θα είμαστε πάντα κοντά σας ώστε να υποστηριχθεί το έργο σας» είπε ο κ. Μαχαιρίδης στον δήμαρχο της Λέρου, θέτοντας στη διάθεση της δημοτικής αρχής του νησιού την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας για να υπάρχει συνεχής ενημέρωση και συνεργασία.

 Από το απόγευμα σήμερα ο Περιφερειάρχης θα βρίσκεται στους Λειψούς.