Τη θέληση και πολιτική βούληση για στενή συνεργασία των δύο περιοχών επαναβεβαίωσαν σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος και ο υπεύθυνος εξωτερικών σχέσεων, τουρισμού και ευρωπαϊκών θεμάτων του Δήμου Πάφου, Γιάννης Ανθής, στο περιθώριο της ημερίδας «Ολοκληρωμένες δράσεις για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού μέσω της ανάδειξης της τοπικής διατροφικής παράδοσης, της αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και της προώθησης της τοπικής κουζίνας της Δωδεκανήσου και της Κύπρου», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 Μια συνεργασία που, όπως τόνισε και η αντιπεριφερειάρχης Ελευθερία Φτακλάκη, μπορεί να επεκταθεί σε διάφορους τομείς, με τον κ. Χατζηδιάκο να επαναδιατυπώνει τη δέσμευση ότι η Περιφέρεια θα συνδράμει με κάθε τρόπο την Πάφο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017, όπως άλλωστε συμφωνήθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου στην Κύπρο, όταν συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης κ. Σάββα Βέργα.

 Κατά τη σημερινή συνάντηση αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα, με τον κ. Ανθή να προσφέρει στον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου ρολόι με το λογότυπο της Πάφου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας.

image_print