ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60510,556 φαξ: 22410. 74200

email: f.hatzidiakos@pnai.gov.gr

Αντιπεριφερειάρχης

 

                                         

                                                               Ρόδος, 15 Οκτωβρίου 2013

 

  

    Στα σφαγεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου, στο Τσαϊρι, βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, όπου ενημερώθηκε για την τελετή της θρησκευτικής σφαγής των ζώων, από τον Πρόεδρο της αδελφότητας Μουσουλμάνων Ρόδου κ. Μ. Ζαμαντάκη και το μέλος Α. Κιλασίν.

    Η σφαγή των ζώων, ένα έθιμο που γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού του Κουρμπάν Μπαϊράμ, έγινε με την εποπτεία του Διευθυντή της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας κ. Ηλία Οικονομίδη και ακολούθως θα γίνει ο διαμελισμός των ζώων και θα διανεμηθεί στα μέλη της αδελφότητας.

   Ο αντιπεριφερειάρχης επισήμανε στον πρόεδρο και τα μέλη της αδελφότητας, την αναγκαιότητα του σεβασμού των θρησκευτικών αντιλήψεων όλων των Ελλήνων πολιτών, δεδομένου ότι στη Ρόδο συνυπήρχαν αρμονικά επί αιώνες Έλληνες πολίτες που πίστευαν σε διαφορετικές θρησκείες, αναδεικνύοντας έτσι την πολιπολιτισμικότητα των ιδεών, μέσα από μια αρμονική συμβίωση, κάτι που επιβάλλεται και στις μέρες μας.

    Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε ότι οι αστυνομικές αρχές του Νομού καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την χορήγηση τοπικής βίζας εισόδου στις ημέρες εορτασμού του Κουρμπάν Μπαϊράμ, όπου θα επισκεφθούν την Ρόδο, Κω, Σύμη και Καστελλόριζο χιλιάδες επισκέπτες από τις απέναντι τουρκικές πόλεις, γεγονός που θα συμβάλει τα μέγιστα στην καλλιέργεια αρμονικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

 

image_print