Στη Νότια Ρόδο, προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των έργων συντήρησης που εκτελούνται από την Περιφέρεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής,  μετέβη σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Πρόκειται για την μεγάλη παρέμβαση συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου Ανατολικού Άξονα Νήσου Ρόδου, που βρίσκεται σε εξέλιξη  και περιλαμβάνει εργασίες ασφαλτικών, στηθαίων, ενδεδυμένων τάφρων, καθαρισμού –  συντήρησης τεχνικών , οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

 

Λάρδος – Πεύκοι

Λάρδος – Κατταβιά

Μεσαναγρός – Λαχανιά

Λάρδος – Λάερμα

Ίστριο – Προφύλια

Ίστριο – Αρνίθα

Διασταύρωση Καταραμένου – Προφύλια

 

Η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, ύψους 765.000 ευρώ υπεγράφη στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου.  Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υλοποιείται στο  πλαίσιο των παρεμβάσεων της περιφερειακής αρχής που σκοπό έχουν την βελτίωση του οδικού δικτύου στο νησί της Ρόδου, προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλέστερο, με στόχο την μείωση του αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων.

 

Συγκεκριμένα, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής,  εκτελούνται οι παρακάτω εργασίες:

1. Συντήρηση-βελτίωση βατότητας των υφιστάμενων οδοστρωμάτων με την  κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης

 

2.Καθαρισμός τάφρων και ερεισμάτων κυρίως στα σημεία που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης 

3.Καθαρισμός – αποκατάσταση υπαρχόντων τεχνικών

4.Άρση καταπτώσεων όπου χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης

5.Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης για προστασία τμημάτων του οδικού δικτύου που έχουν υποστεί διαβρώσεις ή υποσκαφές κυρίως στα επιχώματα αυτών.

6.Αποκατάσταση επιχωμάτων όπου αυτά έχουν υποστεί διαβρώσεις (νεροφαγώματα) τοπικού χαρακτήρα .

7.Κοπή θάμνων και κλώνων που παρεμποδίζουν την ορατότητα και την έγκαιρη  ανάγνωση πινακίδων κάθετης σήμανσης .

8.Εκβάθυνση – καθαρισμός- διαπλάτυνση όλων των χειμάρρων και υδατορεμάτων που διέρχονται από τις προαναφερθείσες Επαρχιακές Οδούς.

 9.Κατασκευή επενδεδυμένων τάφρων με τοιχίο για την προστασία των οδοστρωμάτων από διαβρώσεις (νεροφαγώματα) και την ομαλή απορροή των ομβρίων.

10.Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της υπάρχουσας σήμανσης για τη ασφάλεια της κυκλοφορίας με  την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και αντικατάσταση των φθαρμένων, την τοποθέτηση νέων και αντικατάσταση φθαρμένων πινακίδων(πληροφοριακών ,ρυθμιστικών και κινδύνου), την αντικατάσταση φθαρμένων κιγκλιδωμάτων τεχνικών έργων και την  τοποθέτηση νέων όπου απαιτείται, την ανακαίνιση των χρωματισμών σιδηρών κιγκλιδωμάτων , με κατασκευή διαγραμμίσεων στα τμήματα που κατασκευάζονται νέοι ασφαλτοτάπητες ,τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος για την έγκαιρη και ασφαλή αναγνώριση των τεχνικών έργων και επικίνδυνων στροφών και την τοποθέτηση οριοδεικτών για την έγκαιρη  αναγνώριση των τεχνικών έργων .

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – 3 Μαρτίου 2024
https://www.pnai.gov.gr/archives/oldposts/sta-erga-syntirisis-tou-eparchiakou-odikou-diktyou-ston-anatoliko-axona-tis-rodou-o-perifereiarchis-giorgos-chatzimarkos-gia-na-diapistosei-tin-proodo-tis-ergolavias-pou-vrisketai-se-exelixi